Неидентифициран мъж е сложил отрова в бебешка храна в най-големите

...
Неидентифициран мъж е сложил отрова в бебешка храна в най-големите
Коментари Харесай

Мъж слага отрова в бебешки храни във вериги в Германия и Европа с цел изнудване

Неидентифициран мъж е поставил отрова в бебешка храна в най-големите вериги за храна и бебешки артикули в Германия. Той упорства да получи 10 млн. евро, с цел да спре.
Мъжът е изпратил заплашително писмо до полицията и Централата за отбрана на потребителите в Баден – Вюртемберг, както и до редица вериги за хранителни и бебешки артикули, които полицията отхвърли да назове публично.

Според вестник „ Билд “ обаче това са веригите „ Алди “, „ Росман “, „ Лидл “, Де Ем, „ Мюлер “, „ Едека “, „ Норма “ и „ Реве “.

Заплахата също така не е единствено за магазини в Германия, а и за цяла Европа. У нас от посочените от в. „ Билд” вериги са показани „ Лидл”, Де Ем, както и „ Билла” – част от групата на „ Реве”.

Съобщението на изнудвача е получено още на 16 септември с изказване, че отровата към този момент е в храната по складовете и в съответен магазин във Фридрихсхафен.

Отровени са най-малко 20 бебешки храни, твърди той, цитира bTV.

Полицията неотложно е иззела всички бурканчета с бебешка храна от магазина и фактически в пет от тях е разкрила мощна смъртоносна отрова.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР