Нехайството на определени общини спъва разкриването на редовни авиолинии до

...
Нехайството на определени общини спъва разкриването на редовни авиолинии до
Коментари Харесай

Фондът за развитие на летище Пловдив: Нехайството на определени общини спъва разкриването на нови авиолинии

Нехайството на избрани общини спъва разкриването на постоянни авиолинии до Пловдив, обявиха в позиция до медиите от управлението на аеропорта.

По-голямата част от общините в региона, които членуват във Фонда за развиване на летище Пловдив, не са превели своите годишни вноски и това се трансформира в продължителен проблем. За тази година правилни са само Родопи, Хисаря и Чепеларе, които са внесли поетия от тях ангажимент, подчертаха от управлението на летището.

През месец май 2022 година след възобновяване на активността на Фонда за развиване на летище Пловдив инаправен обзор, се е открило, че почти 3 милиона лв. са били невнесените вноски от общините за миналия интервал от 8 години.

С решение на Управителния съвет на Фонда за развиване на летището от предходната година сумите са опростени. Бил е извършен диалог с кметовете, че е жизненоважно за развиването на пловдивския аеропорт настоящите вноски да бъдат импортирани, само че все пак не всички са откликнали, прецизират още от управлението на летището.

В края на октомври нискотарифната компания Wizz Аir стопира полетите от Пловдив Меминген ( Германия), макар че към линията има голям интерес и тя е запълнена съвсем постоянно на 100%. Според осведомени повода е, че доста от моторите на самолетите дават недостатъци, което принуждава фирмите да ги изтеглят.

Припомням, че до момента опитите на страната да даде на концесия пловдивското летище остават без триумф.

Очакванията на управлението на аеропорта са опциите за откриване на нови авиолинии да се реализира в границите на Световна авиационна борса, която ще се организира сред 15 и 17 октомври в Истанбул.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР