Неграмотност и некомпетентност или манипулации. С това си обяснява членът

...
Неграмотност и некомпетентност или манипулации. С това си обяснява членът
Коментари Харесай

Неграмотност или манипулации са причината за притесненията за медийния закон, смята Бетина Жотева

Неграмотност и непросветеност или операции. С това си изяснява членът на Съвета за електронни медии Бетина Жотева появилите се информации, че измененията в медийния закон целят надзор на уеб сайтове. Пред Би Ти Ви тя повтори, че става въпрос за инструкция на Европейски Съюз, която България би трябвало да транспонира до септември 2020 година.

Жотева акцентира, че на регулация ще подлежат единствено аудио- и образната информация в уеб страниците, само че не и текстовете. Членът на Съвет за електронни медии уточни, че това се прави, с цел да бъдат предпазени качествените медии от обири на техни материали и да се противодейства на подправените вести.

Коментирайки изказванията, че задачата е да се затвори устата на медиите поради апартаментните кавги, Жотева разгласи, че това може да го измисли единствено болен мозък.

" Сегашният Закон за радио и телевизия е на 21 години и е кърпен неведнъж ", сподели още членът на Съвет за електронни медии. Тя уточни, че следва виновна и деликатна работа, с цел да се одобри закон, гарантиращ, че положителната публицистика ще продължи да бъде добра публицистика.

По плана за нов закон от през вчерашния ден в Министерството на културата има работна група, заяви на финала Жотева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР