Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний се срещна днес

...
Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний се срещна днес
Коментари Харесай

Странна инициатива на БПЦ - ще строим православен храм за българите в емирство Дубай

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейския митрополит Антоний се срещна през днешния ден с посланика на Обединените арабски емирства в България Н.Пр. Султан Рашид Султан Алкайтуб Алнуайми, оповестиха от Св. Синод на формалната си страница bg-patriarshia.bg.

На срещата от българска страна е подложен въпросът за създаване на български православен храм в Дубай, като по този метод се откликне на дългогодишните молби на българите, работещи и живеещи там.

В ОАЕ през последните години се е обособила най-голямата българска общественост в Арабския свят, която изпитва духовна нужда да има своя черква.

Негово Високопреосвещенство, който е претрупан от Светия Синод с отговорностите по този въпрос, очерта пред посланика главните рамки на плана. Идеята е българската черква по опция да бъде издигната в региона Джебел Али на емирство Дубай, където са съсредоточени най-вече наши сънародници.

Към момента българите в ОАЕ са принудени да пътуват най-често до емирство Шарджа, където се намира съветската православна черква. 

Посланик Алнуайми акцентира, че в ОАЕ живеят и работят хора от най-различни националности и религиозни деноминации и всички те се радват на спокойно и взаимно битие, както и на независимост да изповядват своята религия, а в страната царува дух на приемливост и взаимно почитание.

Той е поел ангажимент да придвижи въпроса до управляващите в ОАЕ като изразил вяра за неговото бързо и сполучливо развиване. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР