Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан участва в 17-ото издание на

...
Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан участва в 17-ото издание на
Коментари Харесай

Митрополит Киприан участва в Маратона на четенето „Четяща Стара Загора“

Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан взе участие в 17-ото издание на Маратона на четенето „ Четяща Стара Загора “.Негови основатели са Библиотека „ Родина “, Регионална библиотека „ Захарий Княжески “ и Община Стара Загора. Тази година събитието е с апел и вяра, че рисковите и изпълнени с горест и боязън години са останали зад тила ни, с голямо предпочитание за мир и здраве.

Владиката гостува на децата от ДГ № 3 „ Ян Бибиян “, на които прочете „ Бърза работа “ от Ран Босилек, след което се наслаждения на особено квалифицираната за празника стратегия. Архиереят отговори на въпросите на любознателните малчугани, а всеки един от тях получи екземпляри от изданията за деца на Старозагорска света митрополия. В знак на признателност, шефът на детското заведение Андреана Танева подари на митрополит Киприан керамична фигура, която да му припомня за децата от „ Ян Бибиян “.

„ Четяща Стара Загора ” е част от Националната стратегия „ Четяща България ” и от „ Походът на книгите ”, проведен годишно от Асоциация Българска книга и Българската библиотечно-информационна асоциация и е част от Културния календар на Община Стара Загора.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР