Негово Величество, заедно с Н.Ц.В. Княз Кубрат и Н.Ц.В. Княгиня

...
Негово Величество, заедно с Н.Ц.В. Княз Кубрат и Н.Ц.В. Княгиня
Коментари Харесай

Симеон II присъства на дегустация на български вина в Мадрид

Негово Величество, дружно с Н.Ц.В. Княз Кубрат и Н.Ц.В. Княгиня Карла участва на 6-ти април на първата по рода си дегустация на български виновност в испанската столица. Събитието се организира в салоните на Центъра на самостоятелна област Ла Риоха и бе проведено от посолството на Р България и Центъра на област Ла Риоха в Мадрид.

Пред към 80 души, измежду които сомелиери, ресторантьори, хотелиери, ръководители на винени асоциации, на асоциацията на сомелиерите, дистрибутори на виновност, представители на медии, както и на кметството на Мадрид, се организира взаимна дегустация на български виновност от характерни български сортове грозде и на няколко от Ла Риоха – един от най-прочутите винарски райони в Испания. Центърът е обичайно място за винени дегустации и се намира на най-емблематичната централна улица на столицата, влиятелен референт за събития от този жанр. Събитието бе намерено от Хосе Руперес, президент на Центъра на самостоятелна област Ла Риоха и българския дипломат господин Алексей Андреев.

Представители на три български винарни – винзавод „ Асеновград “, винарна „ Златен Рожен “ и винарна „ Братя Минкови “, направиха презентация на селектирани особено за събитието виновност. Подбрани бяха винени сортове, които не се срещат на испанския пазар, като мавруд и мелник, създаден от редкия вид широколистна мелнишка лоза.

Съпътстващи дегустацията бяха на български артикули като гъши дроб, показан под формата на деликатесни хапки и еленски суджук на българските марки „ Волекс “ и „ Woodsfood “.

Безспорен победител на този самобитен двубой, както бе показано събитието, бяха българските виновност. Испанската аудитория бе прелестно сюрпризирана, като някои от присъстващите сомелиери взеха думата, с цел да изкажат усещанията си от високото качество на нашите виновност, признавайки, че не са познавали виненото ни произвеждане, което съгласно тях е на извънредно високо равнище. Бяха изказани поздравления към българските винопроизводители за постигнатото качество на продукцията им.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР