Негово светейшество Неофит - патриарх Български и митрополит Софийски, отправи

...
Негово светейшество Неофит - патриарх Български и митрополит Софийски, отправи
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: Във време на изпитание да бъдем отговорни към ближния, народа и родината си

Негово светейшество Неофит - патриарх Български и митрополит Софийски, насочи нощес послание към българския народ с отеческа угриженост и молитва за освобождение от убийствения вирус и за излекуване на всички заболели и страдащи.

„ Във време на тестване народът ни е заплашен от разширяващата се пандемия. Всички сме призвани да бъдем виновни към близък, народа и родината ни. Ясно осъзнаваме, че сме в най-мистичното време на църквата - време за подготовка и очакване на Празника на празниците - Възкресение Христово. " С тези думи Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, се обърна към българския народ.

Той прикани всеки от нас да носи вярата в Бог в сърцето си, тъй като единствено по този метод ще успее да се оправи с компликациите на деня. " Вярата ни и Христовата обич, които горят в нас, са щит, който ще ни защищити от провокациите на деня ", сподели Патриарх Неофит.

Останали в домовете си, пред домашната икона, притихнали с покайни сърца да отправим поглед към Спасителя Христа с молитва за изцерение на болните, и поддръжка на нашите медици, държавното управление и воинството, и всички, които не пестят сили и средства в това мъчително време, като се помолим:

" Господи Исусе Христе, Боже наш, същински Лекарю на душите и телата, Който прояви толкоз добротворство и направи здрави страдащи телесно и душевно люде, приеми благосклонно нашето моление. Боже, Чудотворче, със Своята мощна мощ прогони убийствения вирус, който провокира боязън, страдалчество и гибел. В тези дни на тестване на вярата ни успокой паниките и изцели заболелите. Господи, приключи силата на заболяването, младежите резервира и вразуми. Заболелите и старите хора поддържа и ги подари със здраве, успокоение и жизненост по застъпничеството на нашата Владичица Пресвета Богородица, на преподобния наш отец Йоан Рилски Чудотворец, на светите Безсребреници и Лечители Христови, и на всички светии ", насочи своята молитва патриарх Неофит. И пожела: " Божията плодородна помощ да бъде с всички нас! Бог да пази България! "

 &
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР