Негово Светейшество Българският патриарх Неофит стана почетен член на Славянска

...
Негово Светейшество Българският патриарх Неофит стана почетен член на Славянска
Коментари Харесай

Патриарх Неофит стана почетен член на Славянската литературна и артистична академия

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит стана почетен член на Славянска литературна и артистична академия.

Тържественото награждаване се случи по време на показване на благословената от предстоятеля на БПЦ-БП интернационална антология " Хлеб наш насущний ", в която са включени стихове на известни наши и непознати писатели и поети за словото, Бога и нравствеността, оповестиха от Българската патриаршия.

Елка Няголова, Председател на Славянска литературна и артистична академия, поздрави патриарх Неофит като му пожела дълги години да води Българската православна черква и да бъде нравствен стожер за родината ни. Тя посочи и обстоятелството, че с огромен възторг, в правенето на книгата, са взели участие Съюза на българските писатели и Съюза на българските публицисти.

Негово Светейшество поздрави всички писатели и създатели на словото, като ги насърчи още по-активно да работят на интелектуалната равнища.

Мероприятието продължи с показване на книгата.

Патриарх Неофит бе съпроводен от архим. Василий, протосингел на Софийска св. митрополия, а на събитието участваха посланици, писатели, поети, интелектуалци и общественици, прецизираха от Светия синод.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР