Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит стана почетен

...
Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит стана почетен
Коментари Харесай

Българският патриарх Неофит стана почетен гражданин на град Бяла

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит стана почетен жител на град Бяла за неговия принос за развиването на града и общината в региона на обществения, културния и духовния живот, както и във връзка 130-ата годишнина от оповестяването на Бяла за град.

Кметът на общината изрази своята признателност към Светейшия патриарх за това, че е спомогнал доста за построяването на храм " Св. Пантелеймон " в града. Идеята за изграждане на храм в кв. гара Бяла е с отминалост повече от 25 години. Благодарение на самодейността, подета от кмета на града, и учреденото през м. август 2016 година Сдружение „ Свети Пантелеймон ” храмът бе издигнат и осветлен на 27 юли 2018 година от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум.

На приема в Софийска митрополия присъединяване взеха и Техни Преосвещенства Мелнишкият епитскоп Герасим, гл. секретар на Св. Синод, Белоградчишкият свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит, Теодор Атанасов, шеф Кабинет на Българския патриарх и Ангел Младенов, секретар на Софийска св. митрополия.

В края на срещата кметът Димитър Славов пожела на Светейшия патриарх здраве и още дълги години да води Българската черква и да направлява българския народ.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР