Негово Преосвещенство Киприан пише: „Благочестивият държавник подкрепя вярата православна. На

...
Негово Преосвещенство Киприан пише: „Благочестивият държавник подкрепя вярата православна. На
Коментари Харесай

Към митрополит Киприан: Лицемерието и угодничеството лошо миришат, Ваше високопреосвещенство

Негово Преосвещенство Киприан написа: „ Благочестивият общественик поддържа вярата православна. На вярващите сърца са и храмовете и манастирите. Това е и повода още един път да благодаря за дарените ни средства за възобновяване на прелестния ни Шипченския манастир от Министерския съвет с министър-председател господин Бойко Борисов ".

От духовнически жанр съм по майчина линия, православен съм и почитам БПЦ. Затова няма да предизвиквам полемика с Киприан, само че не мога да премълча явни лъжи.

Всички средства, които Борисов е отпускал за подкрепяне на храмове и манастири са изкарани с труд, неволи и пот от всички българи. Техни са парите, които той раздаваше от джипката и в случай че Киприан би трябвало да благодари някому, това са елементарните хора от разнообразни вероизповедания, чиито налози образуват въпросните помощи.

Ако някой си мисли, че Борисов раздава нашите пари за църкви и манастири, тъй като е образцов християнин – грубо се лъже. Купува благоразположението на висшия клир и се популяризира пред миряните. Купува си също индулгенция за греховете. Та той погазва Божиите заповеди ката ден.

1. Да нямаш други богове с изключение на мен.

Боговете на Борисов са парите и властта, в случай че не сте разбрали. Или Ви е неудолно да признаете?

2. Не си прави идол и никакво изображение.

Вижте ликът му по фланелки, плакати, запалки, трансперанти, билбордове, портрети в кабинети на партийни активисти… Той на себе си е идол. Да не би и Ваш да е?

3. Не изговаряй на вятъра името на Господа, твоя Бог...

Борисов се кръсти под път и над път, даже когато приказва лъжи. Например: При своите обиколки споделя на пенсионерите, че им е дал по 50 лева, тъй като толкоз можела да отдели страната, само че да са признателни. Лъжа! Над 10 милиарда годишно губим от корупция и обири, а те биха обезпечили на българите напълно различен стадарт.

4. Помни съботния ден, (За християните това е денят на Христовото Възкресение - неделя.) с цел да го светиш; шест дни работи и прави в тях всичките си работи; а седмия ден е на Господа, твоя Бог.

Дали обиколките с джипката в този ден за пропаганда и самореклама са нарушаване? Господ ще отсъди.

5. Почитай татко си и майка си, с цел да ти бъде добре и с цел да живееш дълго на земята.

Колко пъти Борисов променяше своята биография съгласно обстановка и персоналната си полза?

6. Не убивай.

Ние може да не знаем, само че той си знае…

7. Не прелюбодействай.

Ако спалнята с чекмеджето с пачките и златото проговори… Ако проговорят ловни резиденции, държавни резиденции, хотели и секрети явки…

8. Не кради.

Чекмеджето и то стига! Авансово раздадените милиарди на другарски компании, откраднатите десетки милиарди с кръстене и запалени свещи ли се опрощават?

9. Не лъжесвидетелствай срещу близък си.

Има много подозрения за истини, полуистини и лъжи, изречени от него по адрес на разнообразни хора.

10. Не пожелавай нищо, което е на близък ти.

Не единствено пожела, само че и заграби компании и бизнеси.

Десетте Божии заповеди той не зачита и нарушава с лека ръка. Логично е представители на църквата да се произнесат по напълно различен метод за действията му. Дарения на манастири и храмове са правили предприемачи с мрачен бизнес и представители на проведената престъпност. Има и представители на БПЦ, които са се облагодетелствали. Няма да се спирам на тях. На същинската помощ е тази от елементарните хора, които отделят от залъка си или оказват помощ с труда си.

Познавам митрополити, игумени, свещеници и монаси, които с достолепие, религия и чест служат на църквата и Бог. Те не мислят като вас, митрополит Киприан! И не ни натрапват персоналните си (политико-икономически) пристрастия от уеб страницата на Светия Синод

Ваше Високопреосвещенство, не сме не запомнили за лицемерието и притворството на фарисеите, съпоставени от Христос с чашата - лъскава извън и мръсна от вътрешната страна. Кланяйте се на Борисов колкото щете, само че не ни го давайте за образец, тъй като обиждате на единствено миряните и БПЦ, само че и православието с хилядолетните му полезности.

Огнян Стефанов

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР