Неговият бекхенд го прави знаменитост, но накрая остава запомнен не

...
Неговият бекхенд го прави знаменитост, но накрая остава запомнен не
Коментари Харесай

От финалист на Уимбълдън до убиец: Тъмните тайни в историята на тениса

Неговият бекхенд го прави звезда, само че най-после остава запомнен не с изявите си на корта, а с незаконните си действия. Става въпрос за ирландеца Вер Томас Гулд, който е един от първите финалисти в историята на Уимбълдън, само че след това животът му се срутва и той даже доближава до това да отнеме непознат човешки живот, а дано с вас се разровим в предишното и да надникнем в ориста на една от най-скандалните фигури в историята на шампионата.

Гулд е отраснал в доста богато семейство и в началото се занимава с бокс, единствено че скоро тенисът придобива известност и незабавно става негова пристрастеност. Томас демонстрира сериозен гений в тази нова за него игра и скоро се трансформира в първия първенец на ирландската общественост. Така стигаме до 1879-а година, когато 25-годишният мъж отпътува към Лондон, с цел да вземе присъединяване на Уимбълдън и доближава с лекост до финала. Гулд впечатлява с невъобразим до момента нападателен жанр на игра и безкомпромисна реакции на мрежата, а пресата разказва противоположния му удар като " смъртоносен ", което наподобява много несвоевременно през призмата на времето.

Всички чакат от ирландеца да надиграе с лекост Джон Хартли във финала, само че предходната вечер се оказва прекомерно тежка за Томас, който гълтам големи количества алкохол и не е на себе си в конфликта за купата, отстъпвайки с 0:3 сета. Оттам насетне тенис кариерата му бележи сериозен крах, тъй като ниските пристрастености се трансформират в негова първа природа и благородникът се занимава главно с хазартна активност, запои и приложимост на опиати.



Постепенно положението на Гулд почнало да се стопява, а сватбата му с Мари Жируден по никакъв начин не помогнала на финансовото му състояние. Френската дама към този момент имала два развода зад тила си и била известна с доста скъпия си усет. Говори се, че употребила мъжете с концепцията да спонсорират нейните инициативи в региона на модата и самият някогашен тенисист употребява съвсем всички свои налични средства, с цел да може неговата брачна половинка да отвори шивашко ателие в Монреал.

Бизнес начинанието обаче не потръгва, а двойката влага извоюваното в спиртни питиета, скъпи екскурзии и
хазарт. Скоро ателието бива затворено, като влюбените се местят да живеят в Южна Франция, оцелявайки само заради добротата на техни богати другари.

Накрая те вземат решение, че са измислили механизъм, с който да ограбят
казиното в Монте Карло, само че губят и последните си пари. Тогава на помощ идва новата им другарка Ема Левин, която им заема 1000 франка, но и те са бързо вложени в игри на карти, от които възвръщаемостта е нулева. Шведската знатна дама взема решение да посети семейство Гулд няколко дни по-късно, защото е желала да получи назад парите си и тогава е видяна жива за финален път.

Убийците незабавно вземат решение да изоставен страната и са напът да се качат на влака за Лондон, само че един от чиновниците на гарата долавя неприятна миризма от куфара на фамилията и след това вижда течаща бликам кръв. Томас се пробва да изясни, че вътре се крият мъртви пилета, което още повече подвига съмненията и скоро полицията е на мястото на събитията и намира тялото на убитата госпожа Левин.

Така Томас Гулд и Мари Жируден биват наказани на пожизнен затвор във Френска Гвиана, като тогавашното тенис великолепие се самоубива единствено година по-късно, а това лишава и дребното останали сили на неговата обичана, която скоро се разболява съдбовно.




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР