Неговата съпруга - Стела, разказва, че Асандж прекарва по-голямата част

...
Неговата съпруга - Стела, разказва, че Асандж прекарва по-голямата част
Коментари Харесай

4 години след ареста: Какво се случва с Джулиан Асанж

Неговата брачна половинка - Стела, споделя, че Асандж прекарва по-голямата част от времето си в килията, защото изолацията на арестуваните е норма в този затвор. Тя споделя и за строгите ограничения за сигурност, с които се сблъсква всякога, когато отиде да посети своя брачен партньор. От входната врата до стаята, където имат право да беседват, тя би трябвало да даде пръстови отпечатъци четири пъти, да бъде тествана дали не носи опиати и още доста други неща.

Не се знае какъв брой дълго ще продължи правосъдната борба на основателя на WikiLeaks. " Минаха 4 години ", споделя Стела. " Четири години всекидневна битка на всички фронтове ".

" Огромен принос към публицистиката "

Миналата седмица организацията " Репортери без граници " трябваше да посети Асандж в Белмарш за първи път, споделя АРД. Посещението беше публично утвърдено. В последния миг обаче на Кристоф Делоар и Ребека Винсент от организацията им беше отхвърлен достъп.

" Джулиан Асандж има голям принос към публицистиката. Публикуването на секретните документи беше в публичен интерес ", счита Винсент. Никой не трябва да попада в пандиза даже и за ден поради това, че е разгласил информация в публичен интерес, споделя още тя. Зад стените на пандиза Асандж се е трансформирал в най-известния политически пандизчия в света.

Няма изгледи той да бъде освободен скоро

Съпругата на Асандж Стела също акцентира, че той е политически пандизчия. Като юрист тя работи единствено за един единствен клиент - своя брачен партньор. И се бори против заплахата той да бъде пропуснат. Тя пътува и дава изявленията, с цел да се опита да притегли внимание към случая: " Ако Обединеното кралство и Съединени американски щати в действителност желаят да поддържат свободата на словото и да се застъпват за публицистите - в това число и за своите, които работят на рискови места по света, те би трябвало да постъпят вярно и да освободят Джулиан ", споделя тя, представена от АРД.

Следващият стадий от правосъдната борба на Асандж може да стартира скоро. Засега няма изгледи създателят на Wikileaks да бъде освободен. В Съединени американски щати го заплашва пожизнен затвор.

Американски конгресмени се застъпиха за Асандж

Тази седмица група конгресмени от Демократическата партия изпратиха писмо до основния прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд, в което го приканват да отдръпна обвиняванията против създателя на WikiLeaks.

Обвиненията против Асандж са 18, 17 от тях по Закона за шпионажа. Те " съставляват сериозна и невиждана опасност " за журналистическата работа и Първата корекция на американската конституция, пишат конгресмените. Миналата година водещи медии, измежду които " Ню Йорк Таймс ", " Гардиън " и " Шпигел ", също приканиха Съединени американски щати да смъкват обвиняванията против журналиста и деятел.

Материалът е оповестен
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР