Негативността често се прокрадва в живота ни незабелязано, проявявайки се

...
Негативността често се прокрадва в живота ни незабелязано, проявявайки се
Коментари Харесай

10 знака, че привличате негативизъм, без да го осъзнавате

Негативността постоянно се прокрадва в живота ни неусетно, проявявайки се посредством видимо положителни мисли и държание, които могат да се натрупат с течение на времето.
Не става въпрос единствено за това да се чувствате тъжни или да имате неприятен ден. Вместо това скептицизмът може да повлияе на метода, по който възприемаме прекарванията си, по какъв начин взаимодействаме с другите и по какъв начин виждаме себе си.
Идентифицирането на признаците на негативност е от решаващо значение, тъй като ни разрешава умишлено да се обърнем към тези модели. Става дума за различаване на силата ни да оформяме нашия мисловен пейзаж и предприемане на самодейни стъпки за обработване на по-положителна вероятност.
Ефектите от скептицизма се простират оттатък елементарното въодушевление. Може да повлияят на физическото здраве, да натоварят взаимоотношенията и да попречат на личностното израстване. Когато отрицателните мисли се трансфорат в постоянен декор на всекидневието ни, те могат да изкривят усещането ни за действителността, правейки провокациите да наподобяват непреодолими и оцветявайки прекарванията ни с непрекъсната сянка на мрачност.
Привличате ли негативност, без да го знаете?
Разбирането по какъв начин притегляте негативността е първата стъпка в инициирането на значима смяна. Можем да разрушим въздействието на негативизма върху живота ни, като разпознаем знаците и се научим по какъв начин да им противодействаме. Така можем да се отворим към по-балансиран, положителен метод на битие.
Внимавайте за тези 10 знака:

1. Негативността идва, когато се замисляме за неуспехите в предишното
Ние не просто си спомняме събитие, когато се стопираме на минали неуспехи. Вместо това ние му разрешаваме да оформи нашето самовъзприятие и бъдещи решения. Тази фиксация може да сътвори цикъл на негативизъм, при който страхът от повторение на минали неточности ни сковава да поемаме опасности или да опитваме нови неща. Но това е доста деформиране на действителността. Всеки се проваля от време на време – това е присъща част от ученето и израстването.
Решението: За да се прекъсне този цикъл на скептицизъм, преформулирането на неуспехите като благоприятни условия за напредък е от значително значение. Вместо да повтаряте какво се е объркало, запитайте се какво можете да извършите по друг метод идващия път. Това изместване на фокуса признава неуспеха, само че не му разрешава да господства в описа ви. Става въпрос за развиване от опита, а не за установяване от него. Правейки това, вие превръщате неуспехите си в източник на ентусиазъм.

2. Капанът на несъразмерното генерализиране на отрицателното
Прекомерното генерализиране е когнитивно деформиране, при което разрешаваме на едно събитие да оцвети светогледа ни. Все едно да употребявате капка мастило, с цел да прецените качеството на цялостен океан. Този метод на мислене може да бъде необикновено нездравословен, тъй като не оставя място за нюансите на живота. Той пренебрегва по какъв начин животът е комплицирана комбинация от положително и зло, върхове и спадове. И най-после, той опростява този богат гоблен в една-единствена отрицателна нишка.
Решението: Трябва да забелязвате вашите мисли и усеща, без да им позволявате да диктуват дейностите ви. Когато практикувате внимателност, вие се научавате да наблюдавате склонността си към прекалено генерализиране, без да се увличате. Това осъзнаване основава пространство сред опита и реакцията, което ви разрешава да изберете по-балансирана и реалистична вероятност.

3. Негативността провокира въздействието на отрицателната компания
Поговорката „ ти си междинният от петимата души, с които прекарваш най-вече време “ съдържа доста истина. Ако тези хора са в цикъл на негативност, може да се почувствате като в стая, цялостна с пушек. В последна сметка ще го вдишате. Негативните хора постоянно ускоряват най-лошите ни страхове и подозрения, удостоверяват недоволствата ни и могат, даже без завист, да ни дърпат към песимистичния метод на мислене.
Решението: Активното търсене на позитивни взаимоотношения може да подейства като глътка пресен въздух. Не става въпрос за намиране на хора, които постоянно са щастливи – това е нереалистично. Вместо това става въпрос за свързване с хора с като цяло позитивен мироглед за живота. Тези хора могат да предложат друга позиция, наблягайки благоприятни условия и решения, а не проблеми. Тяхната устойчивост и оптимизъм могат да бъдат заразителни, помагайки ви да излезете от отрицателната серпантина.

4. Песимизмът ускорява навика да се оплакваш
Оплакването може да се трансформира в инстикт. Но това ускорява отрицателното мислене. Всяко недоволство е като тухла в стена, която изграждате към себе си, блокирайки евентуалната наслада и удовлетворение. Когато недоволството стане всекидневно, това се отразява на вашето въодушевление, самочувствие и метода, по който другите ви възприемат и взаимодействат с вас.
Решението: Трансформирането на недоволствата в решения стартира с различаване на модела на недоволство. След като го разберете, можете да го предизвикате, като потърсите използвани стъпки за справяне с главните проблеми. Това не значи, че би трябвало да игнорирате проблемите. Означава да подхождате към тях с настройка за решение на проблеми. Тази смяна трансформира метода, по който взаимодействате със света и по какъв начин се чувствате по отношение на способността си да влияете на събитията.

5. Негативното мислене ускорява страха от смяна
Промяната може да бъде притеснителна, тъй като носи неустановеност, а нашите мозъци избират сигурността и рутината. Въпреки това, когато страхът от смяна стане преобладаваща мощ, той може да задуши растежа и да докара до застоялост. Това може да накара света да наподобява застрашителен и цялостен с евентуални загуби, а не с благоприятни условия.
Решението: Прегръщането на смяната включва започване с малко. Става дума за построяването на вашата приемливост към несигурността посредством осъществяване на по-малки промени и преживяване на позитивните резултати, които те могат да донесат. Това може да бъде толкоз просто, едвам измененията маршрута си до работа или да опитате нова храна. Всяка дребна стъпка може да построи вашата убеденост и да покаже, че смяната може да докара до позитивни резултати, помагайки да разсеете страха, че всяка смяна е неприятна.

6. Песимизмът основава тежестта на задържането на възмущение
Негодуванието е комплицирана страст, която постоянно произтича от възприятие за неправда. Може да се задържи дълго, откакто събитието отмине. Но с времето това се трансформира в засегнатост, която може да погълне доста прочувствена сила. Този прочувствен багаж може да се трансформира в продължителен източник на скептицизъм, засягащ освен настроението ви, само че и здравето ви, защото може да аргументи нараснал стрес и обвързваните с него хронични болести.
Решението: Прошката е мощен антидот против негодуванието. Съзнателно решение е да освободите възприятието на мъка или възмездие към всеки, който ви е наранил, без значение дали заслужава вашата амнистия или не. Това не значи, че забравяте вредата или позволявате на скептицизма да продължи; това значи, че се освобождавате от хватката му върху вашето прочувствено благоденствие. Прошката може да бъде необикновено освобождаваща. Това е по този начин, тъй като ви разрешава да продължите напред без огромната тежест на предишните болки.

7. Попадате в клопката на упованието на най-лошото
Очакването на най-лошото или пагубното мислене може да бъде предпазен механизъм. Това е метод да се подготвите за най-лошото, тъй че нещо да не ви хване неподготвени. Това отрицателно очакване обаче може да опорочи прекарването ви в сегашното и в действителност може да докара до самоизпълняващо се знамение, при което по нехайство подготвяте почвата за неподходящи резултати.
Решението: Култивирането на оптимизъм не значи да пренебрегвате провокациите на живота. Това значи, че подхождате към тях с възприятие на вяра и убеденост. Става въпрос за балансиране на вашата вероятност, с цел да разпознаете евентуални позитивни резултати. Като умишлено очаквате най-хубавото, постоянно можете да повлияете на резултата, защото позитивното мислене може да докара до по-проактивно държание и по-добро ръководство на напрежението.

8. Негативността може да докара до занемаряване на грижата за себе си
Пренебрегването на грижата за себе си постоянно е знак, че поставяте потребностите на другите пред своите лични или че сте толкоз погълнати от паниката на живота, че забравяте да се погрижите за вашето благоденствие. Това занемаряване може да докара до прегаряне, прочувствено безсилие и скептицизъм в живота. Това е по този начин, тъй като не си давате нужните запаси, с цел да се справите с условията на живота.
Решението: Приоритетът на грижата за себе си значи да признаете, че сте от значително значение и вашите потребности са значими. Трябва да създадете уравновесена рутина, която включва време за отмора, хранене, извършения и действия, които ви харесват. Грижата за вашето физическо и прочувствено здраве ви прави по-добре готови да се справяте със напрежението и е по-малко евентуално да попаднете в отрицателни мисловни модели.

9. Вредата от отрицателното саморазказване
Диалогът, който водите в мозъка си, е необикновено въздействащ. Отрицателният диалог със себе си може да бъде доста нездравословен, тъй като оформя вашите вярвания за себе си. Освен това ви убеждава във вашите благоприятни условия. Така че, в случай че непрекъснато си казвате, че не сте задоволително положителни, е по-вероятно да действате по способи, които ускоряват негативността.
Решението: Позитивните утвърждения са удобен инструмент за битка с отрицателния саморазговор. Те включват умишлено повторение на позитивни изказвания за себе си. Те също по този начин укрепват полезностите на нашите цели и благоприятни условия. С течение на времето тези утвърждения могат да оказват помощ за пренастройване на вашите мисловни модели, което води до по-положителни дейности и резултати.

10. Съпротивата против благодарността
Благодарността е повече от просто казване на едно нормално „ благодаря “. Благодарността е метод на мислене, който признава положителното в живота ви. Фокусирането върху това, което ви липсва, ви прави по-склонни да се чувствате неудовлетворени и песимистични. Следователно неналичието на признателност може да затрудни визията на позитивните неща в живота ви – постоянно източниците на същинско благополучие.
Решението: Воденето на дневник на благодарността е елементарен, само че ефикасен метод за обработване на възприятие на признателност. Като записвате неща, за които сте признателни всеки ден, упражнявате мозъка си да вижда и прави оценка позитивните неща. Този табиет може да измести фокуса ви от това, което липсва, към това, което е налице, насърчавайки по-позитивен мироглед за живота.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР