„Негативен COVID тест – три на цената на два“ -

...
„Негативен COVID тест – три на цената на два“ -
Коментари Харесай

Негативен COVID тест – три на цената на два: „Даркнет“ изобилства от фалшиви сертификати и ваксини

„ Негативен Коронавирус тест – три на цената на два “ - това е действителна оферта в тъмните ъгли на интернет. „ Даркнет “ изобилства с оферти за подправени документи за имунизиране, резултати от проби, както и… ваксини, предизвестява компанията за киберсигурност „ Чек пойнт програмен продукт “.

„ Даркнет “ е място в интернет пространството, което не се засича от общоприетите търсачки онлайн. То става поле за противозаконна търговия на медикаменти и оръжия, да вземем за пример, както и „ леговище “ за разнообразни терористични групировки и нарушители.

В момента „ даркнет “ изобилства от всевъзможни предложения, свързани с пандемията от ковид.

„ Чек пойнт програмен продукт “ са разкрили разгласи за продажба на ваксини, измежду които и тези на „ АстраЗенека “ и „ Янсен “. Цените им стигат до 1000 $ за доза.

От компанията разясняват, че на пръв взор препаратите наподобяват същински. Опаковките им и здравната документи към тях – също.

Компанията е разкрила също и минимум 20 разгласи за документи за към този момент приключена имунизация на цена от 200 $ за един. Сертификати за имунизация за нужни за пътешестване, за наемане на работа в някои сфери. За тях кибер специалистите са безапелационни, че са подправени.

Сертификатите се създават особено, върху тях се виждат всички маркировки на същинските документи, като логото на Центъра за предварителна защита и надзор на болесттите в Съединените щати, което участва и на същинските документи.

Продават се и отрицателни Коронавирус проби – за 25 $ един или „ купуваш два, получаваш три на същата цена “.

Подобни разгласи в „ даркнет “ са скочили с 300% в последните месеци. Американските държавни организации предизвестиха локалното население да не разгласява фотоси на имунизационните си документи или проби за ковид в обществените мрежи, с цел да не са уязвими на хакерски атаки или кражба на идентичност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР