Нефтът поскъпна във вторник заради очакванията, че намаляването на доставките

...
Нефтът поскъпна във вторник заради очакванията, че намаляването на доставките
Коментари Харесай

Скок в цените на нефта

Нефтът нарастна във вторник поради упованията, че намаляването на доставките на природен газ от Русия за Европа може да насърчи прекосяването към недопечен нефт, макар че опасенията за намаляване на търсенето на горива заради предстоящото повишение на лихвените проценти в Съединени американски щати ограничиха растежа.

Фючърсите на петрола вид Брент за септември се покачиха с 45 центадо 105,60 $ за барел (ръстот 0,4%) към 01:12 ч. по Гринуич, откакто предходния ден нарастнаха с 1,9%.

Фючърсите на американския недопечен нефт West Texas Intermediate (WTI) с доставка през септември се покачиха с 34 цента до 97,04 $ за барел (ръст от 0,4%), откакто в понеделник нарастнаха с 2,1%.

В понеделник Русия стегна газовия си напън върху Европа, като Газпром съобщи, че доставките по газопровода Северен поток 1 за Германия ще намалеят до едвам 20% от потенциала.

Намаляването на доставките от страна на Русия ще докара до неспособност страните да изпълнят задачите си за попълване на хранилищата за природен газ преди зимния интервал на търсене. Германия, най-голямата стопанска система в Европа, е изправена пред вероятно нормиране на газа за индустрията, с цел да поддържа топлината на жителите си през зимните месеци.

" По-високите цени на природния газ, провокирани от свиването на доставките от Русия, могат да доведат до в допълнение прекосяване от газ към недопечен нефт и да поддържат цените на нефта ", съобщи Хироюки Кикукава, общоприет управител на отдела за изследвания в Nissan Securities.

" Но надлъгването сред опасенията за намаляване на търсенето заради забавянето на икономическия напредък на фона на повишаващите се лихвени проценти в Съединени американски щати и страховете от риск за предлагането поради продължителния руско-украински спор евентуално ще продължи още известно време ", сподели той, като предвижда, че WTI ще остане в комерсиалния диапазон към 100 $ за барел.

Широко публикувано е упованието, че централната банка на Съединени американски щати ще увеличи лихвените проценти със 75 базисни пункта при приключването на политическото си съвещание в сряда. Подобно покачване на процедура би прекратило поддръжката за стопанската система от времето на пандемията.

Разликата сред Брент и WTI се усили до равнища, невиждани от юни 2019 година насам, защото намаляването на търсенето на бензин в Съединени американски щати натежа върху американския недопечен нефт, до момента в който лимитираното предложение поддържа интернационалния бенчмарк Брент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР