Недвижимите имоти ще продължат да поскъпват, прогнозират експертиРекордни продажби, силно

...
Недвижимите имоти ще продължат да поскъпват, прогнозират експертиРекордни продажби, силно
Коментари Харесай

Златна есен на жилищния пазар в Пловдив

Недвижимите парцели ще продължат да нарастват, предвиждат специалисти

Рекордни продажби, мощно търсене и ускоряващ се растеж на цените, по този начин специалисти разказват имотния пазар в Пловдив в края на 2021 година На фона на това, брокерите са безапелационни, че цените на жилищата скоро няма да паднат, а даже в противен случай - наклонността към повишаване ще продължи и през идната година.

Сред главните аргументи за това са растежът при банковото финансиране, нулевите лихви по депозитите, неналичието на други възможности за вложение на спестените средства и фрапантният скок в цените на главните строителни материали, електрическата енергия и горивата. Демографските процеси също са в основата на процеса по взимане на решене за инвестиция в неподвижен парцел, като миграцията нормално е ориентирана към по-големите обитаеми места, които оферират добре развита стопанска система и условия за работа и живеене.

По отношение на тези индикатори, през последните няколко години Пловдив регистрира резистентен растеж на стопанската система, което утвърждава района като мотор на растежа освен на локално, само че на районно и национално равнище.

На фона на тази статистика, строителството в Пловдив заема челните ранглисти в страната както по брой разрешителни, по този начин и по стартирани нови планове. Според локалните организации за недвижими парцели, жилища се купуват както от младежи и фамилии, които желаят да имат личен дом, по този начин и от лица със постоянни приходи, които търсят подобаващ парцел - за отдаване чартърен или като инвестиция. С покачването на цените обаче, порастват и техните условия. Клиентите все по-често избират жилища, които са в региони с атрактивна локация, обезпечена инфраструктура, наоколо до търговски центрове, с положителни транспортни връзки и оптимално озелени пространства. За огромна част от тях, гаражът и паркомястото са наложителни, а не екстра към парцела.

И в случай че до неотдавна най-търсени бяха двустайните жилища, в този момент желани са тези с три и повече стаи, регистрират експерти. Тенденцията се оформя като естествено разследване на пандемията и измененията в всекидневието на хората.

Същевременно покупко-продажбите се подписват в най-ранен стадий на създаване, като с напредъка на строителството опциите за избор стават все по-ограничени, допълват от сектора. Предварителни контракти обаче се подписват единствено с компании, които са се потвърдили през годините.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР