Недоволство заради продължителен ремонт в София. Реконструкцията на ул. Шишман

...
Недоволство заради продължителен ремонт в София. Реконструкцията на ул. Шишман
Коментари Харесай

Още 500 метра за 4 месеца: Бизнесът на ул. "Шишман" умира заради ремонтите


Недоволство поради нескончаем ремонт в София. Реконструкцията на ул. " Шишман " продължава към този момент повече от 6 месеца, а са отремонтирани единствено няколко пресечки.

Освен стеснение за водачите, които би трябвало да заобикалят маршрута, търговците също се оплакват.

" Отново пуснаха придвижването по улица " Иван Шишман " в София ", четем в някои изявления. Подобни заглавия по уеб страниците зарадваха водачите и жителите в региона. Уви насладата им бе за малко, а те започнаха да се майтапят, че това е най-скъпата улица в столицата.

Дни след, като " Шишман " е отворена за придвижване, отново беше блокирана от тежка техника.

Снимка: bTV


От другата страна има чисто нов паваж, от който са направени към 200 метра.

Според търговците тук обаче бизнесът им умира поради ремонтите.

" 4 месеца и половина вършиха 100 метра права. Бръкнали в джобовете. Когато е хубаво времето, не работят. Като завали, се създават. 4 месеца унищожават бизнеса на хората. До края има още 200 метра - не знам по какъв начин ще го създадат и по кое време “, разяснява Антони Атанасов, притежател на магазин.

Само преди година тук е завършил различен ремонт - по цялата улица са сменени тръбите на топлофикация и мръсния канал. Тогава е положен нов асфалт и е направена част от бордюра. Днес новата настила към този момент се изрива. Към момента ремонтът е стигнал до пресечката с „ Гурко “.

Снимка: bTV


„ И това е ремонт на ремонта. Направено нещо се унищожава, а близките улици са още по-зле. Разбити. Хората се спъват и падат. Положиха го сякаш краткотрайно предходната година, тъй като било зима. Вижте какъв брой разрушават - това са 15 см сфалт. Ние на автомагистралите нямаме толкоз. Не знам кой е отговорен - бригадирът ли, държавното управление ли, този, който би трябвало да реши какво се случва “, добавя Антони Атанасов.

Магазинът, в който работи Иванка Борисова, също търпи загуби от известно време.

„ За мен това е ненужно. Скоро са създали този ремонт и в този момент отначало отново. Пари споделят, че няма, а в това време сега се харчат пари. Даже нямахме предизвестие, че ще се случи този ремонт, започнаха и се отрази незабавно. Няма ги постоянните клиенти, няма и нови клиенти. Съответно и оборотът доста понижа. И не виждам по какъв начин отсега нататък ще се оправим. Никой не го интересува какво се случва с нас “, разяснява тя.

Улицата в сърцето на София ще се затваря поетапно в идващите месеци. Докато цялата ѝ дължина от 700 метра не бъде павирана.

„ Асфалтът тук беше положен преди година и половина – през 2021 година, когато приключваха ремонтите по линия на „ Софийска вода “ и „ Топлофикация “. Тогава се работи от пролетта до началото на зимата. В пътното платно бяха сменени всички мрежи и уреди на двете сдружения, а улицата е тясна и те се намират едно над друго. След това се постави тази краткотрайна настилка – два пласта асфалт, които седяха съвсем година и половина, преди да стартира в този момент ремонтът на тротоарите и на пътното компактно, През 2021 година нямаше време за това, двете сдружения работеха извънредно тясно и в синхрон. Сега се работи на мира и по европейски план “, разяснява инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет на София.

Снимка: bTV


Той посочи, че се работи на стадии и добави, че този сектор ще бъде подготвен за месец и половина.

Около четири месеца ще отнеме общо да се направи ремонта на останалите 500 метра.

„ Поддържаме непрекъсната връзка със Столична община. Неудобствата са доста, само че поддържаме общината в това ремонтите да се случват качествено. Нещата се случват по този начин, както желаеме. Аз и моите съидейници считаме, че улицата не би трябвало да се трансформира в пешеходна зона “, уточни Венцислав Банчев от Инициативния комитет на живущите на „ Шишман “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР