Недоволство и протест в защита на гора. Причината е внесено

...
Недоволство и протест в защита на гора. Причината е внесено
Коментари Харесай

Протест в защита на гора в Петричко

Недоволство и митинг в отбрана на гора. Причината е импортирано и утвърдено в община Петрич капиталово желание за създаване на фотоволтаичен парк в околност край село Старчево. От общината успокояват, че към момента няма изрично решение за сеч.

„ Наглото тъпчене на закона няма да остане без последствия “, съобщи ръководителят на СОС

Изсичане на близо 300 декара гора и терзания, че това ще докара до наводнения през дъждовните месеци и засушаване през лятото, събра жителите на Старчево на кротичък митинг.

Кметът на Старчево поддържа протестиращите. „ Хората въстават, поради личния си живот. Това е част от екологичен проблем, който би трябвало един тип, да не се допусне “, сподели Георги Кузманов.

Живущите в региона приготвят подписка

От община Петрич изясняват, че процедурата е в начален стадий, а изсичането на 300 декара гора не е планувано. Работна група занапред ще търси най-хубавото решение.

„ Ще организираме среща, в това число ще поканим и вложителя, с цел да бъдат обяснени всички условия, да са осведомени и тогава към този момент в разговор, да бъде взето рационално решение “, сподели зам.-кметът в община Петрич инж. Минка Салагьорова.

От общината настояват, че се подменят потенциолно рискови дървета

За bTV вложителят съобщи, че изказванията, че ще бъде изрязана гора са погрешни и разяснява още, че евентуално някой се заиграва със страховете на хората. Той е безапелационен, че ще се срещне с хората персонално, с цел да ги запознае с плана и да отговори на въпросите им.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР