Недоволни кметове от Врачанско готвят колективен иск срещу ЧЕЗ, стана

...
Недоволни кметове от Врачанско готвят колективен иск срещу ЧЕЗ, стана
Коментари Харесай

Кметовете от Врачанско бесни на ЧЕЗ, готвят колективен иск срещу дружеството

Недоволни кметове от Врачанско готвят групов иск против ЧЕЗ, стана ясно на изключителна конференция сред кметове, представители на сдружението и Министерството на енергетиката през днешния ден.
Срещата бе свикана от регионалният шеф Малина Николова по отношение на сериозната обстановка и нарушеното електроснабдяване в обитаемоте места на територията на област Враца. На нея участваха Даниела Донева и Георги Манев от Министерството на енергетиката, както и шефът на „ Експлоатация и поддържане “ в ЧЕЗ систематизиране България Виктор Станчев.
В последните дни най-вече проблеми със зареждането е имало във Враца, Мездра и Роман. В селата Долна Бешовица, Средни Ръд, Кунино, Старо село, Ослен Криводол, Горна Беловица и Боденец към момента зареждането е отчасти.
От ЧЕЗ обясниха, че са отстранявали повредите поетапно, защото се следва избрана процедура и че 60 екипа са работили за възобновяване на електричеството в региона.
„ Защо в някои общини още не е възобновено, за какво информацията не е достоверна, извършват ли се периодите? “ попита регионалният шеф.
От ЧЕЗ се оправдаха, че обстановката е била доста усложнена поради падналите температури и обледените съображения, а телефоните им са били включени. Сигналите, които постъпиха в медията в последните дни обаче демонстрират тъкмо противоположното. В редакцията ни се обаждаха доста недоволни хора, които съобщаваха, че нямат ток от дни, а единствената реакция на сдружението е да не подвигат телефоните си. Самият Станчев по всякакъв начин избегна въпроса, заложен му от кметове и кореспонденти за какво не работи телефонът за сигнали, посочен от ЧЕЗ.
„ Телефоните в действителност не работят, кметовете по обитаеми места са звъняли в центровете и не са съумели да се свържат “, сподели секретарят на община Враца Нина Дакева.
В доста обитаеми места хората се оплакват от цялостни фризери със унищожена храна и изгорели електроуреди заради непостоянното електрозахрнване.
От сдружението отвърнаха, че ще се прави списък по общини на вредите на хората, с цел да се внесат за погашение на компенсациите, като допълниха, че е направена организация кметовете да обходят обитаемоте места.
От Министерството на Енергетиката обявиха, че на засегнатите места ще бъде осъществена изключителна инспекция.
Недоволните кметове заляха с въпроси Виктор Станчев, а градоначалникът на Мездра Иван Аспарухов сподели, че ще бъде заведен групов иск против сдружението. Представителят на сдружението отговори, че ЧЕЗ е направило нужното за мрежата, а стълбовете са благосъстоятелност на общините, което още повече вбеси градоначалниците.
От сдружението дадоха обещание, че 100% от зареждането ще бъде възобновено до края на деня.
От ЧЕЗ обявиха, че следва оглед на всички места за възможни вторични проблеми и ще се вършат поправки по трасетата. Виктор Станчев добави, че от време на време се подменят мрежите, защото финансите им са лимитирани. Както и че годишно се прави профилактика на мрежата, като се подменя нужното.
Кризисната обстановка от последните дни обаче потвърди, че от ЧЕЗ заблуждават клиентите си, а профилактиката е проформа и очевидно не е задоволителна, откакто 6 дни цели села не могат да бъдат захранени с ток.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР