Недоволни граждани от столичния квартал Горубляне обявиха, че са си

...
Недоволни граждани от столичния квартал Горубляне обявиха, че са си
Коментари Харесай

Жители на Горубляне са си запазили кръстовище на `Цариградско шосе`, яка тапа за влизане в София следобед

Недоволни жители от столичния квартал Горубляне оповестиха, че са си " запазили кръстовището " на бул. Цариградско шосе и улиците " Димитър Пешев " и " Павел Красов " през днешния ден от 16 до 19 часа. Протестът ще затрудни придвижването на колите, които влизат в София в края на уикенда. 
 Жители на Горубляне стачкуваха против създаване на парк  Жители на Горубляне блокират Околовръстното, не желаят нов парк
Една от аргументите за блокадата е " насилственото отреждане на терени за зелени площи ", което съгласно засегнатите е равно на " национализация ". Става дума за концепцията на Столичната община да построи Източен парк, граничещ с " Младост ",  " Дружба " и " Горубляне ", върху 1250 декара. По тази причина жителите на Горубляне стачкуват още от предходната година. 

В същото време те се оплакват, че в квартала им няма задоволително детски площадки и велоалеи, както и построена канализация и тротоари. 
превоз ".

На въпроса от Столична дирекция на вътрешните работи, който ни зададоха, когато ги уведомихме, „ Как по този начин си запазвате кръстовище за 3 часа? “, ние отговорихме, че както Следствен отдел към окръжна прокуратура си „ резервира към този момент 23 години нашите парцели за бъдещи паркове, без да ни обезщетява и без да ни заплаща наем, по този начин ние започваме да си резервираме тяхната благосъстоятелност „ Цариградско шосе “, за наше прилагане ", пишат уредниците на митинга във фейсбук. 

Те оповестяват, че ще стачкуват и идната неделя. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР