Недоверието на ЕС към Орбан става все по-голямо, понеже 13-годишното

...
Недоверието на ЕС към Орбан става все по-голямо, понеже 13-годишното
Коментари Харесай

Орбан даде старт на еврокампанията си с остри критики към Брюксел

Недоверието на Европейски Съюз към Орбан става все по-голямо, тъй като 13-годишното му ръководство е белязано от яростни разногласия по тематики като правата на ЛГБТ общността и мигрантите в Унгария. Освен това унгарският министър председател стегна контрола върху неправителствените организации, университетите, съдилищата и медиите, отбелязва Ройтерс.

Брюксел от своя страна спря заплащания за Будапеща в размер на милиарди евро поради опасения, свързани с върховенството на закона. Това затруднява напъните на Орбан да извади страната си от най-продължителната криза в актуалната ѝ история.

" Историята от време на време се повтаря. За страдание това, което първо е било покруса, в най-хубавия случай се повтаря като комедия ", съобщи унгарският водач в тирада във връзка годишнина от унгарското въстание от 1956.

" Москва беше покруса. Брюксел е единствено неприятна модерна подигравка ", сподели Орбан на възпоменателна гала в западния град Веспрем. Речта му беше излъчена от унгарската социална телевизия, само че на останалите телевизионни канали не бе разрешено да отразяват събитието.

" Дори и Брюксел да избира музиката, ние може да танцуваме, както намерим за добре. А в случай че не желаеме, няма да танцуваме ", продължи Орбан, предизвиквайки аплодисменти измежду слушателите си.

" Москва не можеше да се поправи, само че Европейски Съюз към момента има късмет за това ", сподели унгарският министър председател. По думите му сегашните водачи на блока не са съумели да запазят сигурността, свободата и благополучието на Европа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР