Недостигът на полупроводници ще продължи да вреди на автомобилния пазар

...
Недостигът на полупроводници ще продължи да вреди на автомобилния пазар
Коментари Харесай

Дефицитът на полупроводници ще тежи на британския автопазар и тази година

Недостигът на полупроводници ще продължи да вреди на автомобилния пазар във Англия през тази и идната година, планува The Society of Motor Manufacturers and Traders (SMMT). По данни на организацията регистрацията на нови коли през миналата година се е повишила с 1% до 1.65 млн., по отношение на 1.63 млн. през 2020 година Преди последното повишаване на случаите на ковид на Острова, SMMT предвижда към 1.96 млн. нови автомобила за 2022 година, оповестява Reuters.

" Годината не е добра, а следва също толкоз неприятна година ", съобщи изпълнителния шеф на SMMT Майк Хоуз по отношение на въздействието на дефицита на чипове върху продажбите, който прекъсна възобновяване след пандемията. По негови думи един автомобил се нуждае от 1 500 до 3 000 полупроводника, които се употребяват във всичко - от датчици за спирачки до сервоусилватели и системи за забавление.
Проблеми и в други страни
Британските производители на коли не са единствените, които са потърпевши от дефицита на съставни елементи. През първата половина на декември Mercedes разгласи, че ще удължи интервала на поддръжка на своя цех в Унгария до 1 месец, приключващ на 12 януари, заради дефицита на нужните съставни елементи. Проблеми се виждат и в завода на Nissan в английския град Съндърланд, в който заради затрудненото произвеждане през миналата година компанията стартира да редуцира личния състав. Skoda също по този начин удължава коледната си почивка до 10 януари заради затруднени доставки. Според Nissan и Renault дефицитът на полупроводници ще продължи доникъде на 2022 година
Разрастване на пазара за електрически автомобили във Англия
Според SMMT към 20% от новите коли, продадени на Острова, са напълно електрически модели или хибриди. Изцяло електрическите модели са 11.6% от продажбите през 2021 година - повече от общия брой за интервала сред 2016 година и 2020 година, като през декември те са достигнали близо 25%. Хибридите на собствен ред съставляват 8.9% от продажбите.
Реклама
SMMT декларират, че би трябвало да се вземат още ограничения, с цел да се намали цената на електрическите коли и да се усъвършенства инфраструктурата, нужна за тяхното зареждане, преди да влезе в действие възбраната на продажбата на коли единствено с мотор с вътрешно горене, планувана да стартира от 2030 година В Европа и Америка огромно предизвикателство е обезпечаването на опция на хората, които паркират на улицата, да зареждат своите коли.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Транспорт
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР