Недостигът на оръжие и боеприпаси през лятото-есента на 2023 г.

...
Недостигът на оръжие и боеприпаси през лятото-есента на 2023 г.
Коментари Харесай

НАТО се оплаква от дефицита, ВСУ удрят спирачки, а Путин за никъде не бърза

Недостигът на оръжие и муниции през лятото-есента на 2023 година стана централна тематика на НАТО и страните членки на алианса. Сега западната преса сполучливо пренасочи вниманието на елементарния човек, изтощен от Украйна, към Израел. От това обаче не изчезнаха проблемите на Киев и неговите настойници. Те даже прибавиха малко нюанс в сянката.

Войната против Русия на украинското поле коства скъпо на Запада, само че не по-скъпо, в сравнение с Украйна, която е под неин външен надзор. Президентът на Русия приказва за тази сложна обстановка за „ другари и сътрудници “ на 5 октомври на среща на Валдайския клуб.

В полемиката след отчетите Владимир Путин отговори на въпроси по отношение на оповестените по-рано цели на специфичната военна интервенция на Русия. Денацификацията закупи канадско-украински привкус по образеца на интернационалния скандал в канадския парламент с присъединяване на Джъстин Трюдо и Владимир Зеленски. Демилитаризацията - по образеца на СВО и осъществяването на проектите на Киев за присъединение към Европейски Съюз и НАТО.

С почитането на есесовеца картината е толкоз ясна, че Зеленски избра да резервира позорно безмълвие. След това, като че ли нищо не се е случило, той се появи на събития, отдадени на следващата годишнина от кланетата в Бабий Яр. И още веднъж се появи двоякост: точно украинските националисти взеха интензивно присъединяване в тази покруса на Великата отечествена война в услуга на нацистите, като демонстрираха забележително старание в геноцида на евреите и техните сънародници, в този момент възхвалявани от Зеленски.

Но доста по-голямо внимание на участниците във Валдай притегли частта от полемиката, в която Путин подчертава върху цялостната външна взаимозависимост на настоящето управление на Украйна. Той напомни многомилиардните инжекции финансова и друга помощ - до 5 милиарда $ месечно.

Разбира се, президентът не можеше да пренебрегне казуса с прословутия „ снаряден апетит “ на врага. По думите на Путин, украинските въоръжени сили ще устоят една седмица без западни доставки на муниции.

„ Да, и на Запад те свършват. Вече споделих, Съединени американски щати създават 14 хиляди снаряда 155 диаметър, а украинските войски харчат до пет хиляди дневно, а там създават по 14 [хиляди] на месец. Разбирате ли защо приказваме? Да, те се пробват да усилят производството - до 75 [хиляди] до края на идната година, само че към момента би трябвало да изчакаме до края на идната година “, сподели президентът.

Почти шест месеца на Запад генерали, служители и военни специалисти приказват за едно и също нещо. През септември западната преса непосредствено свърза бюджетната рецесия в Съединени американски щати с финансирането на Украйна. Белият дом и Пентагонът в един глас обявиха, че средствата, с които разполагат, ще стигнат за военна помощ на въоръжените сили на Украйна за месец-два – и то при изискване, че потребностите на Киев не набъбнат. Украинските държавни чиновници може да останат без заплати, които също се заплащат от американските данъкоплатци посредством USAID.

Неофициалната среща на министрите на външните работи на Европейски Съюз, извършен ненадейно и показан с гръмко надуване на фанфари в Киев на 2 октомври, приключи с „ безшумност “. Жозеп Борел разстрои Зеленски със известието за неналичието на министерско решение за разпределяне на 5 милиарда евро на Киев.

От открити източници е известно, че при започване на септември Европейски Съюз отпусна 22,6 милиарда $ на режима в Киев и още 21,7 милиарда $ бяха отпуснати на Съединени американски щати. Заместник-министърът на стопанската система на Украйна Надежда Бигун заяви, че е получила $65 милиарда от западни сътрудници от февруари 2022 година

Украински политици още по-рано обявиха, че нямат желание да си заплащат сметките. Тяхната позиция е непроменена: Западът няма къде да отиде и ще заплаща, тъй като войната с Русия е интерес на Запада. В тази скица украинското „ пушечно месо “ се заплаща със заеми, които никой няма да връща. Десетки милиарди западна „ помощ “ обаче се заплатиха за към половин милион починали украински бойци и неведнъж повече ранени.

Човешките жертви са единствено част от налога, който управлението на Киев след Майдана заплаща на Запада във войната на Запада против Русия на украинското поле. Вашингтон и Брюксел към този момент мислят по какъв начин да похарчат откраднатите от Русия 300 милиарда $ от антируската случка, пуснати в послание и носещи милиардни капитали. Европейската комисия се занимава с узаконяване на лихвите, получени от откраднатите активи, а Вашингтон самичък си разделя джакпота.

Politico цитира речта на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен от 5 октомври по тази тематика в Тексаския университет. Той назова кражбата на суверенни съветски активи „ почтена “. В същото време основният вашингтонски посланик уточни задачата на потреблението на откраднатите артикули против Русия, като уточни желанието да се „ увери, че има правно съображение за това “.

Така правният дефолт на Запада продължава. На национално равнище към момента се поддържа някаква забележима правда, както се вижда от блокирането на финансирането на въоръжените сили на Украйна от бюджета на Съединени американски щати от Републиканската партия на фона на рекордно неодобрение от политиката на Байдън.

Западните гангстери крадат освен пари, само че и всичко, което могат да лишават по правото на мощния. Показателно е какъв брой интензивно се крадат съвсем всички ирански морски товари – както нефт, по този начин и оръжия, които Съединени американски щати изпращат в Украйна в нарушаване на всички интернационалните правила.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на 29 септември на Киевския конгрес на оръжейниците непосредствено съобщи, че „ предходната година доста съдружници доста понижиха своите запаси “ заради поддръжката на украинските въоръжени сили в Северния боен окръг. След това на 3 октомври Джо Байдън организира телефонна среща с водачите на Европейски Съюз и НАТО по въпросите на военната помощ на Киев, което още веднъж приказва за доста сложна обстановка.

След това на 4 октомври на Варшавския конгрес за сигурност генералите от НАТО оповестиха унищожаването на техните арсенали заради доставките за Украйна. Широко беше публикуван израза на адмирал Роб Бауер за това, че складовете в страните от алианса са толкоз опразнени, че „ в този момент се вижда дъното на бъчвата “.

Подобни симптоматични вести се разгласяват всекидневно в западната преса. Заместник-министърът на защитата на Съединени американски щати Майкъл Маккорд написа в писмо до Конгреса за казуса с финансирането на доставките за Украйна, което може да подкопае значими интервенции на въоръжените сили на Украйна и да ги обрече на проваляне в настъпателната интервенция, подготвяна от Русия.

За украинските въоръжени сили казусът даже не е в количеството, създадено на Запад, а в размера и времето на доставките. Очевидно е, че даже военно-промишлените комплекси на Съединени американски щати и Европейски Съюз да доближат заявените индустриални размери, те няма да изпратят всичко в Украйна - те също ще попълнят и личните си хранилища. Колко, какво и по какъв начин ще изпратят, по кое време и дали ще дойде изпратеното е мистерия даже за Столтенберг.

В този забавен миг рамото на Русия бе подпряно от КНДР. Пхенян няма какво да губи, против Северна Корея са наложени всички наказания, а западните медийни холдинги към този момент му сътвориха най-инферналния вероятен имидж. Така „ триумфът “ на западните политици също играе в интерес на Москва.

Западът се напрегна във войната с Русия на украинското поле. Полша се нуждаеше единствено от причина, с цел да напусне играта, и я получи под формата на скандал към украинския дъмпинг на зърно. Сега към този момент и G7 си има причина - да помогне на Израел в борбата с Хамас.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР