Недостигът на материали в германското производство се облекчи донякъде през

...
Недостигът на материали в германското производство се облекчи донякъде през
Коментари Харесай

Ifo: Облекчаване на недостига на материали в германското производство през януари



Недостигът на материали в немското произвеждане се облекчи ненапълно през януари, като 67,3% от фирмите оповестяват за дефицит и проблеми при доставката на междинни артикули и първични материали.

През декември цели 81,9% от немските промишлени компании имаха сходни проблеми.

Това е констатация от последно изследване на водещия немски институт Ifo.

" Въпреки това развиване, фирмите към момента имат доста защо да се тормозят ", означи Клаус Волрабе, началник на изследванията в института Ifo, като той добави: " Остава да забележим дали това съставлява превръщане на наклонността ".

Сред производителите на електрическо съоръжение обстановката към момента е предизвикателна, като делът на фирмите, изпитващи усложнения, е понижен напълно леко през януари до 89,6% от 93,8% в края на 2021 година

Подобна е картината и при производителите на машини и съоръжение, означи Ifo, като 80,6% от фирмите оповестяват за проблеми, което е спад от 91,0% през декември, до момента в който в автомобилната промишленост 77,9% от компаниите оповестяват за проблеми по отношение на 92,9% през декември.

От друга страна, производителите на облекла изпитват доста по-малко проблеми при веригата си на доставки, в сравнение с през предходния месец, като става въпроса за едвам 44,6% компании на това мнение при цели 87% в края на предходната година.

Само 12 % от производителите на питиета пък оповестяват за спирания на доставките.

" Лекото облекчение дава на фирмите късмет да отработят своите огромни по мярка изоставени поръчки и да усилят производството “, добави Волрабе.

Прекъсванията във веригата на доставки и рестриктивните мерки, въведени през есента на 2021 година за битка с четвъртата вълна на Covid-19, се отразиха отрицателно на стопанската система на Германия, като през последното тримесечие на предходната година Брутният вътрешен продукт се сви с 0,7 по отношение на предходните три месеца.

Недостиг на суровни и материали в промишлността по браншове



Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР