Недостатъчно спонсорство и дарения са причината да не бъде възможно

...
Недостатъчно спонсорство и дарения са причината да не бъде възможно
Коментари Харесай

След почти 60 години: Край с Международния балетен конкурс във Варна

Недостатъчно спонсорство и дарения са повода да не бъде допустимо финансирането на Първия и най-престижен балетен конкурс в света, който е визитната картичка на Варна и България на картата на международното танцово изкуство, заяви Фондацията, която го провежда.

Конкурсът обичайно се поддържа финансово главно от Община Варна, а също и от Министерството на културата, което се грижи за наградния фонд. Но приносът на общината и министерството не е задоволителен за провеждането на състезанието.

" С всяка година разноските за провеждането на състезанието нарастват, все по-високи стават и упованията на международната балетна общественост към проявата - споделя ръководителят на фондацията Димитър Димитров. - За страдание постъпленията в последните години не разрешават организирането на следващото издание на състезанието тази година. "

Съветът на донорите на фондация " Международен балетен конкурс - Варна " благодари на всички фенове и другари на състезанието, на всички медии от България и чужбина, които десетилетия наред отразяват достиженията на лауреатите от Варна. Международният балетен конкурс се организираше на всеки две години без спиране от 1964 година

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР