Недосегаеми хора в България няма. Когато има доказателства за престъпление,

...
Недосегаеми хора в България няма. Когато има доказателства за престъпление,
Коментари Харесай

Ново обвинение за адвокат на Цветан Василев

„ Недосегаеми хора в България няма. Когато има доказателства за закононарушение, всеки може да бъде упрекнат “. Това разгласи зам.-главният прокурор Иван Гешев за bTV, като засяга съответно обиските и обвиняванията в адвокатската адвокатска фирма на Лазар Карадалиев, който пази и банкера дезертьор Цветан Василев.

„ Могат да бъдат претърсвани юристи, прокурори и така нататък  В съответния случай с Лазар Карадалиев става въпрос за проведена незаконна група, която се занимава с пране на пари и освен – имаме данни, че са стигнали до офшорни сдружения, които са на съветски олигарх, който е в санкционния лист на Европейския съюз и на Съединени американски щати. Имаме и интернационалните отговорности като страна, тъй като сме част от една общественост. Това е предметът на делото “ , съобщи той и уточни, че прокуратурата е имала позволение от съд за претършуване на избрани адвокатски офиси и персонални домове.

Гешев изясни, че за Карадалиев това е трето обвиняване.

„ Резултатът е, че един човек от това адвокатско сдружение има трето обвиняване и е притеглен като обвинен. Г-н Лазар Карадалиев е обвинен по трето дело. Първото обвиняване е за проведена група за акцизни артикули без бандерол, второто е за делото КТБ и това е третото обвиняване, за което има мярка за неотклонение 20 000 лева Той е бранител на Цветан Василев. Ние имаме доказателства за този човек и сме подхванали съответни дейности. При претърсванията намерихме нещата, които търсихме. Намерихме един контракт, въз основа на който са тръгнали нещата към съветския олигарх, за който споделих.

А по отношение на това, което подхващат част от тези хора – обикновено е, тъй като офанзивата е най-хубавата отбрана. Става въпрос за милиони евро, добити от пране на пари и заграбване. По делото са обвинени над 10 души обвинени – и част от водачите на някои от юристите, на които са регистрирани част от парцелите “, изясни Гешев и уточни, че в съответния случай не е нанесена вреда на страната.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР