Недопустимо е прокурор да намери в служебния си кабинет -

...
Недопустимо е прокурор да намери в служебния си кабинет -
Коментари Харесай

Сийка Милева: Натискът върху магистрати вече има криминален характер

Недопустимо е прокурор да откри в служебния си кабинет - плик, адресиран персонално до него, съдържащ, патрон и отрязъци с послания. Какво написа на изрезките ли? Дословно, написа „ Кръв “ и „ осведомен “. Всеки един от вас може самичък да направи извод опасност ли е това и каква е задачата. Дали е инцидентно, че в плика има и текст с името на столична болница, която сътрудника е посещавал неведнъж в миналите месеци? Както и записка с името на непозната страна. И тези послания са открити не другаде, а в длъжностен кабинет, в постройка, употребена от самостоятелната правосъдна власт и охранявана от чиновници в Министерство на правораздаването. Каква е задачата? Магистратите да се опасяват и да не могат да извършват служебните си отговорности.

Това сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева в изказване през днешния ден и разгласи, че натискът, който се ползва върху вършещите си работата магистрати, към този момент има престъпен темперамент. Рано сутринта бе обявено, че е формирано досъдебно произвеждане за закана с ликвидиране на магистрат от Специализираната прокуратура.

Милева заяви, че застрашеният магистрат повече от една година е с сложена защита.

" Как страната ще подсигурява, че това на следващия ден няма да се случи с други наши сътрудници и че отношението към заплашвания магистрат ще спре до тук? Какво би трябвало да се случи още, с цел да работим всички ние в действителност за обществото, а не да се тормозим от медийни офанзиви, закани, репресии? ", попита Милева.

Прокурорите от СРП и следователи от Следствен отдел към окръжна прокуратура при СГП правят и сега дейности по следствието по формирано досъдебно произвеждане за редовно следене и закана с ликвидиране на магистрат. За заканите против прокурора ще бъдат осведомени Европейската комисия, Европейския парламент и посолствата на страните – членки на Европейския съюз, Съединени американски щати и Англия, заяви още представителят на Иван Гешев. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР