Недопустимо е бюрократични изисквания да отнемат шанса за живот в

...
Недопустимо е бюрократични изисквания да отнемат шанса за живот в
Коментари Харесай

Сербезова обяви наказанията за трагедията в болницата във Враца

Недопустимо е бюрократични условия да лишават шанса за живот в обстановка, в която всяка секунда е скъпа.

Това декларира здравният министър Асена Сербезова в изказване по отношение на съдбовния случай, в който жена умря в болничното заведение във Враца пред очите на служителка на регистратурата, която в този миг си разбърква кафето.

Директорът на болничното заведение във Враца доктор Керемидчиев ме уведоми, че е освободил служителката на регистратурата, съобщи Сербезова. Според нея обаче единствено това не е задоволително.

" Необходимо е да се направи инспекция дали това държание не се дължи на организационни пропуски. По тази причина бяха назначени незабавни инспекции от страна на РЗИ Враца и Изпълнителна агенция  “Медицински контрол ”. Целта е да се откри има ли организационни пропуски, включително направено ли е образование за нуждата от друго държание според от спешността на обстановките. В тази връзка ще бъде осъществен одит и на всички незабавни звена на лечебните заведения в страната за спазването на въведените условия по стандарта за Спешна медицина ", посочи Сербезова.

„ В системата на опазването на здравето би трябвало да се позволяват и задържат хора, които са освен скъпи със своите познания и опит експерти, само че на първо място са индивиди – с хуманно отношение към страдащите. И в това време с професионална мисъл и експедитивност да дадат най-хубавото от себе си, само че и да бъдат емпати, тъй като няма нищо по-ценно от човешкия живот ”, разяснява зравния министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР