Недобри резултати на местния вот може да развалят съвместното управление

...
Недобри резултати на местния вот може да развалят съвместното управление
Коментари Харесай

Теодора Йовчева: Недобри резултати на местния вот може да развалят съвместното управление между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС

Недобри резултати на локалния избор може да скапват взаимното ръководство сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Това сподели в изявление за предаването " Нюзрум “ по Радио " Фокус “ политологът Теодора Йовчева.

" Наблюдаваме много с напрежение и горещо политическо лято. Няма никакви индикации, че напрежението ще спадне, просто се измества от една в друга посока “, изясни тя. По думите й сега напрежението е по оста управляващи-опозиция.

Според Йовчева съдружното съглашение, което следва да бъде подписано сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, няма да постави завършек на раздорите измежду ръководещите. " Но в по-малка степен раздорът би ставал толкоз обществен, когато има подобен. Разбира се, зависи и какво ще се разпише в това съглашение. Но в случай че се заложи механизъм за взимане на решения, евентуално въпреки всичко ще бъде изработен опит в границите на този инструмент да се реализира единодушие.

Но моята прогноза е, че това няма да докара до коренно друго държание на избрани политици от двете партии, които ясно показват позицията си “, изясни тя.

Според нея взаимното ръководство сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ оттук насетне стартира да придобива съдружен образ.

" Върви се към скрепяване на ръководството сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Очевидно е, че то няма да стигне до своята кулминационна точка. Идват и локални избори. Тогава също е допустимо по тази линия да има опълчване по места. Едва ли ще забележим доста добра симбиоза, само че самият факт, че се работи по дадени проблеми, е достижение на фона на отричането на политическия съперник “, изясни тя.

При недобри резултати на локалните избори може да се стигне до турбуленция сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, предвижда обаче Теодора Йовчева, като не изключва да се стигне и до повреждане на съдружното ръководство.

Към момента политологът не вижда воля у народните представители за задействане на процедура по импийчмънт на президента.

Веселка ИВАНОВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР