Неделните протести в Брюксел срещу ковид мерките прераснаха в истински

...
Неделните протести в Брюксел срещу ковид мерките прераснаха в истински
Коментари Харесай

50 хил. протестиращи срещу ковид мерките създадоха хаос в Брюксел

Неделните митинги в Брюксел против коронавирус ограниченията прераснаха в същински безпорядък, откакто протестиращите се сблъскаха с полицейски чиновници и разрушиха офисите на Европейската работа за външна активност, съобщи ``Политико``.

В една от най-големите демонстрации против ограниченията в белгийската столица, към 50 000 души излязоха на улиците, заяви говорител на полицията. Демонстрацията беше проведена от мрежата European United for Freedom и други групи от  Франция, Нидерлания, Германия и Италия, които се опълчват на здравните ограничавания и имунизирането на деца.

``Основното ни искане е ограниченията да бъдат въведени по либерален и уравновесен начин``, написа Том Меерт, ръководител на European United for Freedom на уеб страницата на мрежата. ``Не отричаме, че има заболявания. Нашите причини биха били същите при положение на естествено злополучие или всяка друга рецесия: политиките на една страна би трябвало да бъдат съзнателни и учредени на правилата на демократичното господство на закона``, добавя той.

Полицията употребява сълзотворен газ и водни оръдия, с цел да разчисти парка близо до институциите на Европейски Съюз, откакто групи протестиращи започнаха да хвърлят предмети по минаващите наоколо чиновници.

" Остро съдя безсмислените опустошения и насилието по време на протестите в Брюксел, в това число против постройката на Европейската работа за външна активност ", написа в Туитър висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР