Неблагорпиятните метеорологични условия може да отложат сухопътната операция на Израел

...
Неблагорпиятните метеорологични условия може да отложат сухопътната операция на Израел
Коментари Харесай

Отлага ли се сухопътната операция на Израел в Газа заради лошо време?

Неблагорпиятните метеорологични условия може да отсрочат сухопътната интервенция на Израел в Газа. Облачно време над Газа пречи на разследващите дронове и авиацията да нанася удари и да се управлява цялата интервенция.

Израелската войска оповестява, че е унищожила военният щаб на ''Ислямски джихад''

Високопоставени израелски чиновници са декларирали пред „ Ню Йорк Таймс “, че сухопътната инвазия е трябвало да стартира към този момент, само че е била отсрочена заради неприятното време, което не разрешава въздушно прикритие, цитира вестника „ Дейли мейл “. Има информации, които не са доказани, че интервенцията може да е другата седмица.

Очаква се нападението да бъде най-голямата сухопътна интервенция на Израел след нахлуването му в Ливан през 2006 година Според тримата висши офицери това ще бъде и първият опит на Израел да завладее земя и най-малко за малко да я задържи след нахлуването в Газа през 2008 година, написа „ Ню Йорк Таймс “.

В същото време палестинската организация разгласява фрагменти на терористи, държащи отвлечени израелски деца

Операцията рискува да вкара Израел в месеци на кървави градски боеве. Израелски публични лица предизвестиха, че „ Хамас “  може да убие израелски заложници, да употребява палестински невоенни лица като жив щит и да осее територията с клопки.

Остава неразбираемо какво ще направи Израел с град Газа, крепостта на „ Хамас “ и най-големия градски център на анклава, в случай че го превземе, или какво тъкмо имат поради израелските публични лица, когато разказват унищожаването на управлението на „ Хамас “, считана за терористична група от Съединени американски щати и Европейския съюз.

Следете всички събития в този онлайн репортаж

Не е ясно също по този начин дали „ Хизбула “, подкрепяна от Иран, която е съдружник на „ Хамас “ и има голям набор от точно управляеми ракети и сухопътни сили, може да отговори на нахлуването в Газа, като открие втори фронт с Израел по ливанската граница.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР