Не знам какво се случва с този ВАР (видео асистент

...
Не знам какво се случва с този ВАР (видео асистент
Коментари Харесай

Пенев: Има доста аномалии с този видео асистент съдия, постигат се фалшиви успехи

" Не знам какво се случва с този ВАР (видео помощник арбитър - бел.ред.), за мен има много аномалии, не взима съответни решения. Тримата плюс четвъртият на терена съвсем постоянно изчакват решенията на ВАР, което не е обикновено. Когато нямаше ВАР сякаш съдиите се справяха по-добре ", разгласи треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев по отношение на съдийството от началото на сезона в Първа лига, съобщи БГНЕС.

" Червените " имаха искания след нулевото тъждество с Черно море в последния кръг, а Пенев прикани да се вземат ограничения за слабото показване на българските рефери. " В момента сме на първа позиция, само че това е краткотрайно класиране. Иска ми се и се стараем да продължим по същи метод, играем добре, играем сполучливо. Има една наклонност по отношение на съдийството, в това число и в последния мач, която пречи, освен на нас, а на много тимове. За всяка една обстановка търсим помощта на ВАР. Толкова ли не можем да преценим каква е една обстановка, толкоз ли не сме готови, с цел да вземем точното решение? Не може да има фал за картон в центъра на терена и съдията да е на четири метра, и четвъртият да ми споделя, че той най-вероятно го е пропуснал. Или не разбираш, или преднамерено не отсъждаш. Това е обвързвано с крайните резултати в мачовете и това не се случва единствено с нас, случва се и с доста други тимове ", разяснява Пенев.

" Трябва да се взимат доста по-бързи и съответни решения, не да чакаме постоянно тази вълшебна система, чакаме откъм гърба каравана ли е, катафалка ли е, която погребва и заробва труда на всички тези футболисти, треньори и клубове през цялата седмица, които се готвят за мачовете. От доста време разясняваме, само че не се взимат никакви ограничения. Ако аз можех, щях да взема ограничения, само че, за жалост, не съм този орган, който би трябвало да вземе тези ограничения. За един тимове ще натежи, други ще бъдат доста щастливи и удовлетворени. Дай Боже, да се промени, тъй като както ме слушате, не имам предвид нито един тим, просто се основавам на обстоятелства, това е истината, която се случва, това е нещо, което пречи извънредно съществено на българския футбол. Постигат се подправени триумфи въз основата на съзнателно съдийство и системата ВАР ", добави той.

Треньорът на ЦСКА 1948 посочи, че тимът му няма да подцени последния в класирането Спартак Варна в утрешния си дуел от шампионата. " Подхождаме съществено и професионално, не подценяваме безусловно нито един тим, нито аз, нито моите сътрудници. Обяснил съм на момчетата, че няма никакво значение против какъв тим се изправяме, дали ще е първи, втори или финален. Няма значение, че е по-назад, това е противник, който усъвършенства играта си непрестанно и никога няма подценяване. Ще подходим съществено и отговорно. Най-вероятно ще има промени ", сподели Пенев.

ЦСКА 1948 посреща Спартак Варна в неделя от 18:15 часа в мач от 14-ия кръг на Първа лига. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР