Не знам дали си давате сметка какво се опитва да

...
Не знам дали си давате сметка какво се опитва да
Коментари Харесай

Тошко Йорданов, ИТН: Министър Василев се опитва да действа като самодържец във финансовата сфера

Не знам дали си давате сметка какво се пробва да направи финансовият министър? Толкова значимо нещо, като Плана за приемането на еврото, той се пробва да го взема решение еднолично, без да се допита до Народното събрание. Ние сме парламентарна република. Министерски съвет е изпълнителна власт и извършва решенията на Народното събрание. Това е все едно финансовият министър да си разпише самичък бюджета, да не го покаже на депутатите и да го работи, както му отърва. Този парламент е тук, с цел да се разисква в необятен кръг, да имат и всички жители достъп до тази информация и тогава да се вземе решение. А финансовият министър Асен Василев се пробва да работи като самовластник във финансовата сфера, което е неприемливо. Това сподели ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов в Народното събрание.

" Самият метод някой да взема решение, че е над Народното събрание или, че той е единствената институция и човек, който има критерии и право да взима независимо решения, това е доста покрай тирания ", добави той.

" Националният проект за въвеждане на еврото би трябвало да бъде прегледан и от Комисията по бюджет и финанси, и от народните представители ", съобщи на брифинг пред медиите в коридорите на Народното събрание Любомир Каримански от Има Такъв Народ.

" Само преди 20 дни доста остро беше подложен въпросът за еврозоната и да си спомним кои от народните представители се интересуваха най-вече от този въпрос. Да напомним също по този начин, че в случай че ползата беше толкоз огромен, това трябваше да е тяхна декларация, а не наша. " Възраждане " преди 20 дни гласоподаваха за един избор по тъкмо избран метод, а през днешния ден мълчат по тематиката ", уточни още Каримански и съобщи, че желаят да им бъде показан този народен проект, с цел да са сигурни, че курсът 1.95583 ще залегне там и ще бъде отразен ", съобщи Каримански.

" След това процесът по евакуиране на националната валута е извънредно комплициран и сложен, желаеме да знаем по какъв начин ще се включи в този народен проект, кои органи са включени, ангажирани са органите на Министерство на вътрешните работи, по какъв начин ще е разпределено времето ", добави Каримански.

По думите му, влизането в еврозоната и приемането на еврото у нас ще усили устойчивостта на стопанската активност в страната. " Не на последно място е и по какъв начин ще устоим на шока от инфлацията, защото той е определящ ", сподели още той и уточни: " Този проект не би трябвало да бъде одобряван небрежно и на мрачно, а би трябвало да е показан на народните представители в Народното събрание ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР