Не вярвам на думите на Борисов, че ние сме трети

...
Не вярвам на думите на Борисов, че ние сме трети
Коментари Харесай

Васил Кендов за Фрог: Външният дълг не е намалял

Не имам вяра на думите на Борисов, че ние сме трети в Европа по понижен външен дълг. Това съобщи пред Фрог нюз Васил Кендов, ръководител на Асоциацията на консуматори на финансови и банкови услуги. Самото изявление, че България е понижила външния си дълг с 2,3 милиарда лева не значи нищо, в случай че не се наблюдава от кое място са пристигнали тези пари и за сметка на какво се понижава дългът. Много значимо, че външният дълг е намалял, откакто всеки трети живее в бедност.

Ще обясня за какво изявлението на Борисов не значи нищо с образец.

Данъчни отиват в дадена компания и й вършат акт за половин милион. За тези пари се споделя, че би трябвало да отидат в отидат в хазната до 6 месеца. Излиза Бойко Борисов и декларира: „ Данъчните до края на годината ще съберат няколко милиарда повече от това, което сме заложили. Всичко ще цъфти”. Това обаче не става, защото компаниите с актове или апелират, или банкрутират.

Дори да приемем, че външният дълг е намалял, то тогава да речем, Фондът, който държавното управление би трябвало непрестанно да поддържа, също понижава.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР