Не вярвам, че синя София ще подкрепи и ще гласува

...
Не вярвам, че синя София ще подкрепи и ще гласува
Коментари Харесай

Васко Кръпката: Който празнува 9-и септември, е от тъмната страна на историята и е от лошите

Не имам вяра, че синя София ще поддържа и ще гласоподава за Васил Терзиев, не може всичко да бъде завладяно от соц. службите

Радев е най-последователният долен човек в политиката ни, споделя пред Faktor.bg музикантът

Интервю на Васко Василев

- Васко, за какво 34 година след рухването на тоталитарния режим, през днешния ден още веднъж има хора, които сервират венци и цветя пред соц. паметниците?

- Ние също означаваме тази дата, единствено че като черна в календара. За мен 9-и септември е от тъмната страна в историята. Тогава Съюз на съветските социалистически републики афишира война на България и в страната ни идват руските танкове, които са посрещнати от дребна група наши сънародници с цветя, проведени от партията. По-голямата част от българите са били в профил и са гледали, тъй като тогава комунистическата партия е била напълно дребна като брой. Въпреки това, съумява да реализира преврата си и да избие цялата съпротива - кого със съд, кого - без присъди. Който желае - да си чества 9-и септември, само че по този метод застава от тъмната страна на историята и не е от положителните, а е от неприятните.

- Как си обясняваш походите до Братска могила, да вземем за пример, усещат ли се задължени да вървят социалистите всяка година на 9-и септември, механично, или са откровени в почитта към болшевиките?

- Аз не считам, че руснаците са ни " братушки ", тъй като нямам доверие да имат нестинари и да извършват музика с гайди и с тамбури, както и да имат хора и ръченици. Нямам нищо общо с тази нация. Моя " братушка " е Алексей Навални, който от другата страна на ръководството. В същото време 90% от представителите на съветската просвета са имали проблеми с властта. Моите " братушки " са тези, които са отлъчвани от църквата или са пращани по лагерите на изгнание. Почитта към руски монументи никога не може да е израз на свободомислие, тъй като през 1944 година са ни заробили и са ни окупирали. До ден сегашен Русия ни има за своя губерния.

- Беше повдигнат претендент за кмет в столицата, който е правоприемник на някогашната Държавна сигурност. Ще успее ли Васил Терзиев да промени обичайна синята София?

- Държавна сигурност в никакъв случай не е излизала от властта и е " най-успешната " политическа групировка през последните 30 години. Тя продължава да набира скорост отвред, в това число и с претендент за кмет на София, който е дете на тази Държавна сигурност. Аз нямам доверие, че синя София ще го поддържа и ще гласоподава за него. Бива, бива всичко да се върти към социалистическите служби, само че не може постоянно всичко да е тяхно.

- Какви бяха посланията на Румен Радев в Пловдив, които провокираха гнева на хората и беше освиркан?

- Отдавна не проследявам изявите на президента. Според мен той е най-последователният долен човек в българската политика. Изобщо не ме интересува какво споделя! Рокендрол вечно!

- В Русия се появяват и групи, които пробват да свирят рок, имаш ли някоя, която през днешния ден ти харесва?

- Не, не. Баща ми свиреше на дудук, а майка ми пееше български национални песни от Трънско. От дребен съм откърмен с българска национална музика и открих като дете анлийския рокендрол, който по-късно се трансформира в моя " фолклор ". Може би в един интервал от бунтарската интелигенция в София възприехме Владимир Висоцки, който пееше завоалирано против системата. Може би съм харесвал негови песни, които бяха неразрешени в Съюз на съветските социалистически републики, до момента в който ги слушахме в България. Според мен системата го умъртви. Сега слушам, че има артисти и музиканти, които са против властта на Путин, в това число и Алла Пугачова, която беше една от най-конюнктурните по времето на Съветския съюз. " Пуси райътс " също са против диктатурата. Не им одобрявам музиката, а че са срещу Путин. Аз съм си блус и рокендрол.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР