Не всичко отпада. Разбира се има неща, които остават като

...
Не всичко отпада. Разбира се има неща, които остават като
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Прекратяване на епидемичната обстановка не означава, че пандемията е свършила

" Не всичко отпада. Разбира се има неща, които остават като граничния надзор, който не е обвързван праяко с епидемиологичната конюнктура, както и избрани неща в лечебните заведения. Тези спомагателни средства, които получават сътрудниците на първа линия остават и е редно да останат. Засега е комплициран интервал от три месеца. Ако всичко е добре по-късно ще се направи опит за компенсиране на заплащането, с цел да няма действителен спад в заплатите ", това съобщи доцент Ангел Кунчев пред Българска национална телевизия във връзка рухването на коронавирус рестриктивните мерки у нас.

" Премахваме разделянето на обособени описи на страни в три цветови зони и изравняваме условията. Няма цялостна възбрана за влизане, от която и да е страна, стига индивидът да има документ или отрицателен тест ", акцентира той.

По думите му лечебните заведения ще продължат да поддържат леглова коронавирус база.

" Прекратяването на епидемиологичната конюнктура не значи преустановяване на пандемията ", акцентира доцент Кунчев.

" Сега се връщаме към нормалността. Болниците възвърнаха значително естествената си работа по другите диагнози и клинични пътеки, а този развой ще продължи. Важното е да се върнем към естествения живот задоволително безрисково ", безапелационен беше той.

И добави, че ниският % на имунизация е най-притеснителният фактор в настоящата обстановка.

" Това равнище на имунизация би трябвало да ни държи с едно мислено ".

" Никой не се наема да даде прогноза за есенно-зимния сезон. Ще имаме ли нови разновидности, варианти или това, което чакаме да стане - вирусът да си циркулира, само че да не дава висока заболеваемост и смъртност ", сподели още основният държавен здравен контрольор.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР