Не всички витамини и микроелементи могат да се пият заедно,

...
Не всички витамини и микроелементи могат да се пият заедно,
Коментари Харесай

Ето кои витамини не трябва да се комбинират

Не всички витамини и микроелементи могат да се пият дружно, защото това може да повлияе отрицателно на тялото. Според специалисти вместо сила може да има неприятно здраве, унесеност, алергии и нередовност на храносмилателния тракт, написа Beauty Hub.

Отбелязва се, че приемът на две или повече субстанции може да докара до увеличение или, назад, понижаване на резултата от комбинираното приложение.

Специалистите не предлагат приема на витамин D по едно и също време с витамин А, защото те се обезвреждат взаимно. И витамин B2 не би трябвало да се комбинира с витамин B1 и витамин C.

Витамин В1 при неправилна доза може да аргументи съществени алергии. В същото време едновременният банкет с витамин В12 може да утежни алергичната реакция.

Освен това, съгласно специалисти, витамин В12 не би трябвало да се комбинира с витамини С, Е и РР. И витамин Е не би трябвало да се комбинира с витамин D, защото няма да има позитивен резултат.

Специалистите описаха и кои витамини могат да се комбинират. Така че витамин А може да бъде допълнен с витамин Е, само че в малко количество. Неправилното пресмятане на дозата ще докара до неприятно асимилиране на А.

Отбелязва се, че витамин В2 и В6 са добре комбинирани с витамин К. А витамин В12 може да бъде допълнен с В5. А витамин Р е идеално смесен с витамин С, Е, фолиева киселина (В9) и витамин РР.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР