Не всички сгради са обикновени. Често можем да попаднем на

...
Не всички сгради са обикновени. Често можем да попаднем на
Коментари Харесай

Най-красивите университети в света

Не всички здания са елементарни. Често можем да попаднем на същински шедьоври – осбено в случай че става дума за международните университети и колежи. В идващите редове ще ви представим някои в действителност вълшебни места за учене.

 Университетът Чулалонгкорн, Тайланд

Университетът Нотр Дам, Айдахо, Съединени американски щати

Университетът Нотр Дам може да се похвали с архитектурни забележителности като прочудия златен купол, който виждате нагоре. Той се класира измежду най-хубавите университети и научни центрове в Съединени американски щати.

Университетът на Болония, Италия

Болонският университет е най-старият университет в света. Сградата, изпълнена с невероятни арки и колонади, датира от 1088 година

Университетът Куинс, Белфаст, Ирландия

Основан през 1845 година Открит през 1849 година Основната постройка на университета е издигната през 1849 година в готически жанр. Не всички здания обаче са с тези червени тухли.

Московският държавен университет

Московският държавен университет „ М. В. Ломоносов “ е прочут у нас и като МГУ. Предишното му име е Императорски московски университет. Това e най-голямото и най-престижното висше учебно заведение на Русия. В МГУ се образоват над 50 хиляди души. Университетът е учреден с декрет на императрица Елизавета от 1755 година по самодейност на учения Михаил Ломоносов и нейния любим военачалник Иван Шувалов. Централната постройка на МГУ има 36 етажа.

Глазгоуски университет, Шотландия

Внушителни сами по себе си, тези готически здания наподобяват още по-архаични и впечатляващи на фона на сантиментално мрачния шотландски пейзаж.

Университетът „ Роял Роудс “, Канада (Royal Roads University)

Първоначално военна школа, този университет е тясно обвързван с канадските въоръжени сили. На територията му има музей на военната история.

Колежът „ Флаглър “, Флорида, Съединени американски щати

Разположена в Сейнт Огъстин, Флорида, тази постройка има любопитна история. Днешната просветителна институция е заела мястото на бивш първокласен хотел.

Университетът на Кейп Таун в Република Южна Африка

Създаден е през 1829 година. Това е вторият най-стар университет в Африка. Първото му название е Южноафрикански лицей. В него първоначално са се обучавали единствено момчета. Основната постройка е ситуирана под връх Девил, а планината е прелестен декор на университета.

Университетът на Сидни, Австралия

Това е най-старият университет в Австралия. Основан е през 1850 година Стилът на постройките е неоготически. Сградите са с красиви кули.

Кралският университет Холоуей, Англия

Живописните червени кули на Кралския Холоуей впечатляват както необятната аудитория, по този начин и доста хора от света на киното. Тук са снимани подиуми от „ Отмъстителите: Ерата на Ултрон “, „ Имението Даунтън “ и други

Университетът Санто Томас, Филипините

Разположен в самото сърце на Манила, Университета Санто Томас е най-старият в цяла Азия.

Бери Колидж в Джорджия, Съединени американски щати

Този филантропичен лицей отваря елементи от красивия си кампус за публични действия като туризъм и конна езда. Обширните му паркови пространства са освен красиви – те са дом на дребна популация от елени.

Университетът на Отаго, Нова Зеландия

Основан е през 1869 година Открит е през 1871 година Девизът му е «Sapere aude» („ осмеляваме се да бъдем мъдри “). Разположен е измежду живописната природа, има доста зелени площи, а през кампуса минава река Лейт. Административната постройка на университета е с часовникова кула. Тя е във викториански жанр.

Източник: uchiteli.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР