Не всички общини обаче разполагат със средства, за да се

...
Не всички общини обаче разполагат със средства, за да се
Коментари Харесай

Държавата отказва да подпомогне борбата с комарите по поречието на Дунав

Не всички общини обаче разполагат със средства, с цел да се оправят сами с този проблем.

Русе

С наближаването на пролетта хората, които живеят покрай река Дунав са мощно обезпокоени, поради популацията на комарите, тъй като се опасяват от разпространяването на инфекции като западнонилската тресчица.
доктор Маргарита Големанова, отдел „ Противоепидемичен надзор " в РЗИ - Русе: Започва бурно, остро с главоболие, температура, болки по мускули, по стави. Тези, които са със засягане на мозъка, те могат да дадат по-тежка картина, със загуба на схващане, с парези и парализи.
Всяко подценяване на инфекцията, води до затруднения, регистрират експертите. Най-ефективната предварителна защита е точно навременната битка с комарите. В крайречните региони тя обаче зависи и от равнището на Дунав.

Димчо Петров, кмет на с. Бръшлен: Особено при нас, селата край Дунава, от огромно значение е дали ще има тази година разливи към реката или не, тъй като ясно е, че там са огнищата за комарите.  В Русе още веднъж пръскат против комари В Русе още веднъж пръскат против комари
Днес в Русе стартира следващото напръскване против комари с наземна техника. Третирането против комари ще се организира по поречието на река Дунав в град Русе,...
Спасимир Димитров, шеф на дирекция „ Обществен ред и сигурност " в Община Русе: Един комар изминава към 7 км. при своя полет, т.е. пръскането на територията на една община не взема решение казуса, в случай че прилежащите общини, даже прилежащи страни както е в нашия случай, не подхващат съответни ограничения.
Фирмата, която се занимава с дезинсекция в Русе възнамерява да стартира пръскането за комари през април.
Георги Георгиев, шеф на дезинфекционна станция в Русе: Третираме комбинирано с машини, които са профилирани за тази активност. Това са студени аерозоли.Някои за жал стартират обработки малко по-късно - май, юни, когато към този момент е късно.
Координираното и масирано напръскване срещу комари от двете страни на река Дунав към този момент е давало резултат през годините, само че с отводът на държавна помощ в този момент, терзанията на хората от разпростанението на досадните инсекти остават.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР