Не всички могат да стоят пред медиите така, както вие,

...
Не всички могат да стоят пред медиите така, както вие,
Коментари Харесай

Горанов обясни каква е работата на Гинка Върбакова в Чехия и защо е против решението на Борисов за ЧЕЗ

Не всички могат да стоят пред медиите по този начин, както вие, която ви е работата и аз, който съм всекидневно в медиите. Не може да упрекваме някого, че позволява лапсуси. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов на въпрос от Жени Марчева във връзка усложнението на Гинка Върбакова с думата „ офшорка “ в ефира на bTV.

“На мен не ми е известно да има някой зад нея. Това са изказванията на опозицията. Нека да забележим има ли някакви ясни доказателства, че по някаква причина държавното управление може да стои зад една такава договорка. Ние водим арбитражен спор с чешката ЧЕЗ и би било доста мъчно да водим едни подмолни покупко-продажби “, уточни Горанов.

Той посочи, че за държавното управление е значими да има електрическа енергия до българските жители.

„ Истерията, която се постанова от опозицията ме кара да мисля, че една партия от опозицията, разполага с информация, която не е известна на държавното управление “, сподели още Горанов.

По отношение на влизането на страната в договорката, Горанов уточни, че това е волята на премиера.

„ Последният диалог беше подобен Държавата има потенциал да влезе в договорката. Една мярка, без която съгласно мен може да се мине. Имаме задоволително принадлежности за надзор. Част от политиците не знаят какво вършат КФН, КЕВР и други институции “, уточни Горанов и добави, че ще се подчи на общото решение.

„ Водих диалози с госпожа Върбакова, само че аз считам, че не е нужно. Дебатът се организира по метод, по който се изискваше от държавното управление да покаже, с цялата увереност, че са значими българските консуматори “, съобщи Горанов.

По думите му някой различен е неудовлетворен от това, че точно този покупател е спечелил договорката. „ Високият звук приказва, че има някой сърдит и некласиран от чехите. Остава неверно усещане, че Върбакова съставлява по някакъв метод страната. Тя би трябвало да попита чешката страна дали може да промени контракта, в който написа, че тя 5 години не може да трансформира собствеността и дали България може да бъде част от тази договорка “, уточни Горанов.

„ Ако се стигне до позитивно решение на чешката компания ние може непосредствено да влезем купувайки компанията Инерком или част от нея, или да проведем други договаряния “, съобщи Горанов. И добави, че това, което желаеме, е минимум надзорен дял

Горанов разяснява и положението на доктор Камен Плочев. „ До колкото знам е изписан от ВМА. Аз не съм чувал доктор Плочев от деня, в който беше в моя кабинет. Не съм го заплашвал “, уточни още финансовият министър.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР