Не виждам промяна на политическата обстановка, за да има промяна

...
Не виждам промяна на политическата обстановка, за да има промяна
Коментари Харесай

Политолози: Залогът са местните избори


Не виждам смяна на политическата конюнктура, с цел да има смяна в възможностите за сформиране на държавно управление. Не считам, че има фрапантна разлика сред възможностите на една или друга политическа мощ. Нека забележим има ли въобще някой, който да се нагърби със задачата да реализира консенсус. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия политологът Димитър Ганев.

„ Никой не желае да носи висока политическа цена. Например, в случай че „ Демократична България ” предложи кабинет, който се гласоподава от едно болшинство, това не значи, че това ще е ръководещото болшинство. Трябва да се подпише ясно съглашение ”, безапелационен е той.

Според него и, и „ Продължаваме промяната ” сега се стремят да покажат воля за сформиране на кабинет: „ И със състава на кабинета, и в този момент с тази стратегия от 14 точки и кандидатурата на акад. – това са все знаци в тази посока. Но в случай че би трябвало да приказваме за жестоката политическа логичност, краят на уравнението наподобява по този начин: няма по какъв начин да има държавно управление, тъй като, представете си, каква ще е политическата цена, която Политическа партия ще заплати, в случай че влезе в болшинство с? Това не им разрешава сега да си приказват с. Представете си в коалиция с Политическа партия – отново с тежки провали. ”

Политологът Любомир Стефанов счита: „ Много хора желаят властта, само че не са подготвени да платят цената. Българските партии търсят идентичността си, търсят себе си. ”

Според него, намирайки един път рамката, напълвайки я със наличие, естественото нещо е физиономиите да се подменят: „ Политическият безпорядък не е обезпокоителен, а умерено оптимистичен. ”

Присъствието на и ръкостискането му с водача на Мустафа Карадайъ  Мустафа Карадайъ Мустафа Карадайъ – български политик от ДПС Мустафа Кадарйъ е роден е на 08.05.1970г. в село Борино, край Тюркян чешма той дефинира като „ жест, ориентиран оттатък към жителите, които поддържат.

„ Нови парламентарни избори ще трансформират политическата обстановка. Много е огромна политическата цена. Залогът е локалните избори. Представете си да влезете в непопулярна коалиция преди най-важните Ви избори ”, счита Ганев.

Според Стефанов демокрацията работи с партии, с представително ръководство: „ Колкото повече, толкоз повече. Партиите са способни, потвърждават го, дават гласност на дебата. Да се дава властта в ръцете на един човек е проблематично. Че има изкушения в тази посока – те не са свършвали. ”

Ганев уточни две аргументи, заради които е неприятно да ни ръководят служебни кабинети: „ Служебният кабинет няма болшинство в Народно събрание, а всяко постоянно държавно управление има. Имаш и стеснен небосвод – няколко месеца. ”



 

Ганев дефинира политическата 2022 година като „ война – във вътрешен и външен проект ”, а Стефанов я заключи с „ липса на въображение ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР