“Не виждам президента на Република България, на когото бих искал

...
“Не виждам президента на Република България, на когото бих искал
Коментари Харесай

“Парламентарна република сме”. Алекс Алексиев се обърна към Радев с тениска в подкрепа на Морфов

“Не виждам президента на Република България, на който бих желал да кажа, че ние сме парламентарна република. Слава на Украйна и да живее България ” - тези думи насочи артистът Александър Алексиев по време на церемонията по в понеделник вечерта.



Той се качи на сцената дружно със своята брачна половинка - актрисата Яна Титова - както и с двете им деца, с цел да разгласят най-хубавия куклен театър и достиженията в кукленото изкуство.

Двамата с Яна Титова бяха и с тениски, изразяващи поддръжката им към режисьора Александър Морфов.


Изказването на Алексиев, ориентирано към Румен Радев, идва откакто президентът няколко пъти разгласи, че България няма да взе участие в взаимната доставка на снаряди за Украйна. Това се случва и на фона на тъкмо противоположното решение на към този момент разпуснатото 48-о Народно заседание. Последваха рецензии към президента, че надвишава пълномощията си, а част от партиите, които ще се борят за места в идващия парламент, оповестиха, че ще предложат премахването на служебните кабинети.

“Служебното държавно управление ръководи повече в сравнение с последното определено. Топката е в политиците, които в този момент ще изберем на 2 април. Дотогава няма кой да го спре Радев и служебния кабинет да вършат каквото желаят ”, сподели преди дни в “Голямото жури ” в “Кой приказва ” по Дарик писателят Александър Шпатов.



Тениските в поддръжка на Морфов пък са израз на позиция след абсурда, разиграл се, само че не на сцената на Народния спектакъл, а в “кулоарите ” на постройката. Напрежението сред към този момент някогашния началник “Връзки с обществеността ” Велислава Кръстева, известна като някогашен пиар на Движение за права и свободи, и основния режисьор на театъра Александър Морфов, разедини театралната натрупа.

Вратата на Кръстева осъмна надраскана с надписи " Движение за права и свободи ", " Връзки с обществеността на Ахмед Доган " и " Изчезвай " след представлението на " Хъшове " на 29 октомври. Впоследствие Морфов разгласи, че той е създателят им, засегнат от демонстрираните политически обвързаности от страна на пиарката, която придружаваше почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган до урните по време на изборите.

Част от актьорите поддържаха новия си шеф Васил Василев. Той на няколко пъти бе посочван от предходния длъжностен министър на културата Велислав Минеков като заслужаващ последна дисциплинарна мярка поради политическото съгласно него предопределение на Кръстева. Друга част от актьорите пък застанаха на страната на Морфов и даже подеха подписка, проведена от

В последна сметка Кръстева разгласи с преносен статус, че напуща поста, а брачната половинка на Морфов - актрисата Рени Врангова - разгласи във Facebook, че Морфов е дисциплинарно уволнен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР