Не виждам нищо ново от предишните доклади. Има опит, има

...
Не виждам нищо ново от предишните доклади. Има опит, има
Коментари Харесай

Нели Куцкова за доклада от Брюксел: Тръгнали сме по пътя на Унгария и Полша

Не виждам нищо ново от предходните отчети. Има опит, има предпочитание, само че липсват резултати. Така арбитър Нели Куцкова заключи отчета на Европейска комисия за България в новия водоравен механизъм за върховенството на закона.

Пред БНР тя посочи, че има действителна промяна във връзка с проблематичните браншове. Според Куцкова има две похвали за правосъдната система - едната е, че Върховния касационен съд завършва делата в периоди, които са доста по-добри от другите страни членки, а другата е, че работата на административните съдилища се е подобрила във връзка с спазването на периодите.

"В отделите, които касаят Народното събрание, са направени констатации, че регулаторната рамка в страната е нестабилна, че законодателството доста постоянно се трансформира и не е предвидимо, че има случаи, в които с преходни и и заключителни разпореждания в един закон се трансформира различен закон, че сред първо и второ четене закон се трансформират, без това да е било обсъждано със съответните заинтригувани страни ", изясни тя.

Куцкова означи и различен акцент, че в отчета е казано, че неспособността за справяне с корупцията е довела до митингите.

Съдия Нели Куцкова показа, че изпитва неприятно чувство от това, че страната ни продължава да бъде под наблюдаване от европейските институции. Все отново обаче означи и плюсът от отчетите.

"Ако механизмът бъде преустановен и не се реализира наблюдаване над България, хептен зле ще станем, както така и така сме тръгнали по пътя на Унгария и Полша, само че още не сме ги стигнали ", счита тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР