Не виждам желание за успешно реализиране на втория мандат, по-реална

...
Не виждам желание за успешно реализиране на втория мандат, по-реална
Коментари Харесай

Илияна Йотова поряза акад. Денков: Сякаш няма особен ентусиа...

Не виждам предпочитание за сполучливо осъществяване на втория мандат, по-реална картина за съставянето на държавно управление с третия ще имам откакто видя предложенията на „ Продължаваме промяната “. Това сподели в предаването „ 120 минути “ на Би Ти Ви вицепрезидентът Илияна Йотова.

„ Чудя се, за какво доста уважавания от мен учен Николай Денков, се съгласи да бъде лице на този втори мандат. От изказването му през последните дни виждам, че няма необикновен възторг и упоритости, дори чувствам някакво отчаяние от авансово изгубената борба. Това разгадавам в посланията му “, изясни тя.

Илияна Йотови съпостави протичащото се със започването на някаква нова работа – когато човек я стартира с доста подозрение, евентуално няма да успее. Точно това тя виждала у учен Денков и по тази причина се съмнявала, че вторият мандат ще е сполучлив.

„ Бях една от сюрпризираните от гласуването в пленарна зала на кабинета „ Габровски “. Мислех, че ще има повече конформизъм в тъкмо този състав на Народното събрание – имаше предварителни сигнали, че ще се играе с кворума. Всъщност, гласуването беше повече от окончателно и то сподели, че може да се изведе една забавна формула, да извадиш напред едно забавно лице и несъмнено доста почитан човек. Въпреки това всяка политическа гласоподава по този начин, както беше декларирала авансово “, сподели още тя.

Според нея ГЕРБ мъчно ще излезе от изолацията. Тя не си спомня различен случай, в който на политическите партии да е бил даван толкоз дълъг интервал за съвещания преди връчването на първия мандат. Призна също по този начин, че не чака и третият мандат да е сполучлив.

 „ Това си е политически мандат. Третата партия може да предложи доста необятен състав на кабинета, само че тя ще носи отговорността. Много би трябвало да се внимава, когато се взима решение дали да се поддържа този мандат или не. Аз ще имам по-голяма визия за себе си, какви ще са възможностите на третия мандат, когато видя какво ще предложат от Политическа партия с втория мандат “, изясни тя.

Според нея „ Продължаваме промяната “ би трябвало да си направи един добър разбор. Управлението е отборна игра. Не е задоволително да имаш положителни специалисти, би трябвало освен това – групово старания и вътрешна алхимия, изясни вицепрезидентът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР