Не участвам в никакви интриги по свалянето на председателя на

...
Не участвам в никакви интриги по свалянето на председателя на
Коментари Харесай

Не участвам в интриги за свалянето на Корнелия Нинова, категоричен Румен Овчаров

Не вземам участие в никакви интриги по свалянето на ръководителя на Българска социалистическа партия . Това сподели Румен Овчаров в ефира на bTV.

Овчаров отхвърли, че стои зад оставката на Желю Бойчев като зам.-председател на ПГ на Българска социалистическа партия и че го е подтикнал да я подаде като знак към водача Корнелия Нинова, че повече няма да търпи водената от нея политика.

Според Овчаров оставката на Желю Бойчев като зам.-председател на ПГ на Българска социалистическа партия не е обвързвана с вота на съмнение . " Неговата концепция не е от през вчерашния ден ", уточни Овчаров.

 Парламентът гласоподава вота на съмнение
Парламентът гласоподава вота на съмнение

Очаква се той да бъде подсилен от Българска социалистическа партия и ДПС…

Ще има предварителни избори, само че те няма да са толкоз скоро, колкото им се желае на някои, предвижда Овчаров.

Не мисля, че на Корнелия Нинова толкоз доста ѝ се желае, сподели Овчаров, като посочи, че по-скоро има поради десните партии . Според него евроизборите и локалните избори следващата година ще са критерият.

 Жельо Бойчев напуща управлението на ПГ на Българска социалистическа партия Обновена
Жельо Бойчев напуща управлението на ПГ на Българска социалистическа партия

Причините за напускането са персонални

" Ако някой е очаквал, че държавното управление ще падне, просто е трябвало да ревизира какво се е случвало след вотове на съмнение. Няма подобен случай към момента в България ", уточни още Овчаров.

Той удостовери оценката си отпреди време, че " Корнелия Нинова го кара през пръсти ". " Добре съм я дал тази оценка тогава , не се е трансформирала ", акцентира той.

Според него Българска социалистическа партия може да завоюва избори единствено в случай че консолидира всички , които желаят да трансформират модела на ръководство на страната.

" За да сплоти напъните си, тя би трябвало да консолидира всички в лявото политическо пространство , да сплоти напъните им в една посока. За да може всичко да се случи, би трябвало да сплоти напъните на цялата Българска социалистическа партия. Не че ще се заобичаме всички, само че да работим в една посока, а не един против различен. До момента не виждам стъпки по нито един въпрос ", изясни Овчаров.

Той обаче към момента дава заем на доверие на Корнелия Нинова. Според него тя към момента може да направи нужните стъпки и да вземе нужните решения.

" Макар че не е единствено тя индивидът, който би трябвало да направи тези промени. Като виждам пламналите погледи на някои от кръга към нея, като виждам по какъв начин са си повярвали, че те са " и пътят, и истината, и животът " и не чуват никого към себе си, ми се коства, че дейностите би трябвало да са много бързи ", съобщи Овчаров.

Той обаче посочи, че няма да посочва имена.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР