Не убивайте сектора с гъбите, призовават от браншовите организации, заради

...
Не убивайте сектора с гъбите, призовават от браншовите организации, заради
Коментари Харесай

Гъбари на протест пред парламента, скандират Убивате сектора

" Не убивайте бранша с гъбите ", приканват от браншовите организации, поради готвени промени в закона за налозите върху приходите на физическите лица. С измененията се планува отпадането на така наречен " различен налог ", който беше признат единствено преди няколко месеца. Въвеждат се наложителни осигуровки, налог и такси. Предвижда се през днешния ден този законопроект да бъде прегледан на второ четене в Комисията по бюджет и финанси, а по-късно и в Народното събрание.

" Ние сме срещу импортираните промени на настоящия закон, които бяха признати на първо четене в пленарна зала, които плануват анулация на " различния налог " и въвеждане на налог на физическите лица, който е в пъти по-голям, в сравнение с този, който сега съществува ", сподели в " Денят стартира " инж. Юлиян Колев - ръководител на Българската асоциация " Горски гъби.

Той добави, че от браншовите асоциации намират настоящия сега налог за " добър " и не желаят " остарелият закон, който вкарваше безпорядък нашия отрасъл ".

" Това, което желая да заявя, е че тук сме обединени безусловно целия отрасъл. Това са девет асоциации и сдружения, които участват на митинга и на нас в действителност не ни е ясно към този миг, кой желае този нов закон, на кой е нужен, и за какво би трябвало да се трансформират разпоредбите средата на сезона ", попита инж. Юлиян Колев.

Председателят на Българската асоциация " Горски гъби " акцентира, че има какво да се промени в настоящия закон, само че застава твърдо срещу анулацията на " различния налог ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР