Не твърдя, че разбирам с военно дело, аз се занимавам

...
Не твърдя, че разбирам с военно дело, аз се занимавам
Коментари Харесай

Христо Иванов изригна грозно срещу Радев: Да си влезе в ролята на президент вместо да се занимава с…

Не настоявам, че разбирам с военно дело, аз се занимавам с политика. Вместо да се занимава проруска агитация, Радев е добре да си влезе в ролята на президент. Така отговори на обвиняванията на Румен Радев водачът на „ Демократична България “ Христо Иванов в ефира на бТВ.
„ Имам въпрос – американският конгрес отпусна 200 млн. $ във фонд, който можем да използваме за рационализация на армията ни. Ако да вземем за пример украинците имат потребност от Противовъздушна отбрана, ние имаме такива комплекси, в случай че можем да ги сменяем с съвременни мостри, отводът за това да го създадем кого обслужва? Какви са проектите на служебния кабинет да се възползва от тези средства? Има обвързване по устава на Организация на обединените нации да се оказва помощ на нападната страна “, сподели той.
„ Радев може да назовава съперниците си партии на войната – държи се като че ли е в предизборна акция. Демократична България, дружно с Политическа партия, направихме опит да се излъчи държавно управление. Радев беше този, който връчи мандата на Корнелия Нинова – за четвърти път, де факто го връчи на себе си, с цел да ръководи. Той не постави старания да откри допирни точки сред партиите. Когато ни предложения на съвещания, се държеше като че ли е в акция, нападаше ни. Разбирам, че той е непрекъснато в акция, че му е тясна ролята на държавен глава, само че е тъжно, когато националният интерес заплаща за това “, счита той.
По тематиката „ Магнитски “, Иванов разяснява: „ Това слага България в извънредно неподходящо състояние. Става дума за изключително политическо средство сред съдружници, когато правоохранителните органи на съюзническа страна разполагат с някакви данни, те се дават на другата страна на база доверие сред двете. Това сега е израз на голямо съмнение от страна на Съединени американски щати. “
„ Не разгадавам Гешев да си подаде оставката, само че това би трябвало да се случи. Нека си спомним по какъв начин се промени стопанската система на България сред 2001 година и приемането ни в Европейски Съюз – голямо повишаване на цената на всичките ни активи, на заплатите, поради ясната политическа вероятност. В момента, поради неразбираемата политическа вероятност, поради явния корупционен риск, поради отчетите на Европейска комисия по наш адрес, поради това, че не можем да влезем в Шенген, че изгубихме вероятността поради ГЕРБ да влезем в Еврозоната “, счита той.
Той съобщи, че ГЕРБ саботират всички опити за правосъдна промяна от най-малко 2015 година и е време да спрат с това: „ На България ѝ би трябвало конституционна промяна, тъй като без това не можем да осъществяваме идващият скок в развиването си. „ Магнитски “ е разгром за нас и се дължи на това, че не вършим промени, а Гешев продължава да е основен прокурор и замита всичко под килима. “
„ Нека свършим нужното в идващия парламент – конституционна промяна, за която носят отговорност всички партии. Заедно с сътрудниците ни от Политическа партия даваме на жителите да гласоподават за явен полюс на смяната, за потегляне напред. Страната затъва в безвремие, би трябвало да го спрем. Демократична България и Политическа партия можем да поемем ангажимент да вършим промени “, добави той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР