Не трябва да се отказваме от ваканциите, а напротив, трябва

...
Не трябва да се отказваме от ваканциите, а напротив, трябва
Коментари Харесай

Вирусолог: Морето и слънцето действат като терапия срещу COVID-19

" Не би трябвало да се отхвърляме от ваканциите, а в противен случай, би трябвало да ги използваме, с цел да се борим с COVID-19 ", споделя известният италиански специалист по инфектология и академични професор Джулио Таро в изявление за изданието The Post Internazionale. 82-годишният Таро, някогашен основен доктор на неаполската болница " Котуньо ", профилирана в инфекциозни заболявания, е и лекар хонорис идея в няколко американски университета.

Той е уверен, че Италия би трябвало да употребява оръжията си - морето и слънцето, с цел да си помогне в излекуването от ковид. " Вместо да стоим у дома и да се разболяваме, предавайки си болест в фамилията, би трябвало да използваме морето като терапия ".

" За да се популяризира, вирусът има потребност от затворени пространства, слаба вентилация или климатична апаратура, ниски температури и мокрота. Морето и плажът са тъкмо противоположното на този микроклимат. "

Въпреки че Таро влиза с тезата си в спор с други италиански вирусолози, той е уверен, че морето и слънцето би трябвало да се вкарат в деяние като оръжие против вируса незабавно, още преди да е подготвена имунизацията против COVID-19.

" Ние, учените, сме всички в очакване на тази ваксина. Трябва обаче да си зададем различен въпрос - какво съставлява имунизацията? Тове е едно антитяло. А ние към този момент имаме естествено основана ваксина в антителата на тези, които не са се разболели макар вируса, и на тези, които са се заразили, само че са оздравели. Трябва да използваме плазмата на оздравелите. Вливането на 200 мл плазма е голяма помощ за всеки болен. Това се назовава плазмафереза и не съм го измислил аз ", споделя още проф. Джулио Таро, представен от " 24 часа ".

Според него това е първата терапия - оздравелите би трябвало да станат донори на антитела, а не да бъдат третирани като разпространители на болест. Експериментално този способ се употребява към този момент в лечебни заведения в Павия, Мантуа и Салерно.

" Вирусът може да се управлява с естествените хигиенични ограничения и посредством разпространяването на антитела - размерът на болестта ще бъде понижен посредством промяната на климата поради идването на летния сезон, включително и на Север. Факторът климат е безспорно доста мощен в разпространяването на тази зараза ", счита още италианският специалист.

" Как можем да не си дадем сметка, че броят инфектирани фрапантно спада на юг? Морето и слънцето защитиха част от Италия от болестта. Но освен при нас, а и в чужбина. Африка към този момент е съвсем незасегната. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР