„Не трябва да подхождаме към всеки гражданин като към болен.

...
„Не трябва да подхождаме към всеки гражданин като към болен.
Коментари Харесай

Министър Маринов с невероятни новини за страха на крадците от COVID-19 и бежанската вълна

„ Не би трябвало да подхождаме към всеки жител като към болен. Нека животът не стопира. Все отново би трябвало да ограничим ненужните пътувания “, това съобщи силовият министър Младен Маринов.

„ Всички би трябвало да се грижим за възрастните хора. Навсякъде има доста добре проведени доброволчески групи, които оказват помощ на възрастните хора по обитаемоте места.

Вечерен час и обсада на град става след предложение на Националния щаб и приемане от страна на Министерския съвет. Кметовете тук-там също имат такива права.

Целта да се подхващат централизирани ограничения, тъй като по този начин най-добре се лимитира заболяването “, съобщи силовият министър в утринния блок на Българска национална телевизия.

Министър Маринов: 400 души са под карантина! Арестувахме мъж, лъгал, че...

„ Ситуацията ни изпревари и сподели, че тази форма на помощ от страна на Министерство на вътрешните работи е доста ефикасна.

Нашите старания са ориентирани напълно към справяне на събитията. Престъпността през последната седмица е намаляла. Нормално е, въпреки всичко хората са по домовете си.

А и самите крадци имат боязън от ковид.

Колегите ми споделиха, че тази нощ за София и за цялата страна нямаме нито едно откраднато транспортно средство “, съобщи Младен Маринов.

Той разяснява и нападението над журналиста Слави Ангелов . Силовият министър съобщи, че сътрудниците му са работили и през почивните дни като са обработили доста информация: „ Надявам сек олейте скоро време да стигнат до причинителя “.

Министър Маринов разяснява и бежанската вълна: „ Проблемът с бежанците стои на дневен ред, само че не е на фокус сега. Към момента няма съществени напредвания към нашата граница с Турция. Към сутринта имахме нула опити за прекосяване на границата ни от страна на бежанците “.

„ Нямаме сериозен пик на телефонните измами. Имаме единични опити, които са несполучливи. Явно хората се научиха по какъв начин да внимават “, сподели силовият началник по тематиката за ало измамниците.

Министерство на вътрешните работи шефът: Страхът от ковид може да провокира нова рискова вълна от...

„ Много нездравословно нещо в такава конюнктура са подправените вести, тъй като хората са на ръба на суматохата. В събота да речем ме питаха правилно ли е, че ще се пръска с хеликоптер против ковид и дали да си затварят прозорците. Виждате по какъв начин с една такава вест хората могат да се паникьосат и да подхващат дейности, противоположни на това, което лекарите предлагат “, показа шефът на силовото ведомство.

Той бе безапелационен, че се прави всичко допустимо да се предотврати налагането на карантина на други градове, както се случи в Банско.

„ Лично аз желая по-бързо да влезе Законът в действие, с цел да предприемем нужните ограничения, защото болестта не чака никой “, по този начин Младен Маринов разяснява частичното президентско несъгласие, което през вчерашния ден президента Румен Радев наложи на Закона за изключителното състояние .

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР