Не трябва да има притеснения, че изборите ще бъдат честни.

...
Не трябва да има притеснения, че изборите ще бъдат честни.
Коментари Харесай

Министър Тодоров: Не трябва да има притеснения за честността на изборите!

Не би трябвало да има терзания, че изборите ще бъдат почтени . Това разгласи пред „ БНР “ служебният министър на електронното ръководство Георги Тодоров . Той акцентира, че не може да има даже и капка подозрение, че техните дейности са безусловно транспарантни .

Напрежение в тази посока породи, откакто зам.-министърът Благовест Кирилов се отдръпна от своя пост поради състезанието за Борда на шефовете на „ Информационно обслужване “. Тогава Българска социалистическа партия изрази обществено подозрения, че може да има интервенция в изборния развой.

Тодоров е безапелационен, че състезанието е бил извършен според условията на закона . Имало е пет разнообразни номинации, като най-подходящият претендент е бил определен на база на концепциите им.

По думите на министъра администрацията ще успее да се оправи с новото условие за видеонаблюдение на изборния развой. Секциите в страната ще бъдат близо 12 000. Над 40% от тях са отвън образователните заведения.

Тодоров изясни, че едно и също устройство ще обезпечи и тон, и картина от преброяването на бюлетините. Времето също щяло да бъде задоволително и законът щял да бъде изпълнен. Нямало да има безсънни нищо за членовете на секционните изборни комисии. Вземали се превантивни ограничения и против хакерски офанзиви .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР